29.03.2011

Tam Buğday Unlu Ekmekçikler

CLICK FOR ENGLISH
 

440gr su
20gr bal
20gr yaş maya
300gr tam buğday unu
400gr ekmeklik un
20gr sızma zeytinyağı
10gr tuz
10gr susam
10gr haşhaş
10gr keten tohumu
15gr ayçekirdeği içi
15gr kabak çekirdeği içi
Üzerine serpmek için ekstra susam, haşhaş, çekirdek vb

  • Su ve balı hazneye koyup 1,5 dakika 37ºC 2 Hız ısıtın
  • Mayayı ekleyip 4 saniye 4 Hız karıştırın
  • Tam buğday ununu ekleyip 10 saniye 6 Hız karıştırın
  • Elenmiş beyaz un, zeytinyağı ve tuz ekleyip 2 dakika yoğurun
  • Susam, haşhaş, keten tohumu, ayçekirdeği ve kabak çekirdeği ekleyip 1 dakika yoğurun
  • Ölçü kapağı ile kapatarak haznenin içinde 1 saat mayalanmaya bırakın. (Ben 1,5 saat sonra mutfağa gittiğimde durum aşağıdaki gibiydi :)  )


    • Mayalanan hamurdan yaklaşık 80-85gr parçalar koparın. Susam, çekirdek, keten tohumu vb karışımı üzerinde yuvarlayarak her tarafını bulayın (Islak bir hamur olduğu için hemen yapışacaktır)
    • Yağlı kağıt serili tepsiye dizin. (Ben 15 ekmekçik elde ettim) Yarım saat mayalanmaya bırakın
    • Fırını önceden 200ºC ısıtın. Arka köşesine ısıya dayanıklı küçük bir kapla su koyun.
    • Yaklaşık 20-25 dakika pişirin

    Afiyet olsun


    Üzerinde değişiklik yaparak şu tariften adapte edilmiştir
    Isi'ye paylaşım için teşekkürler

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder