23.03.2011

Kapari Zeytin ve Domates Soslu Balık

CLICK FOR ENGLISH
  

800gr ayıklanmış balık
50gr soğan (dörde doğranmış)
50gr kereviz sapı (kabaca doğranmış)
40gr zeytinyağı
50gr kapari (yıkanıp süzülmüş)
50gr yeşil zeytin (çekirdeksiz)
100gr beyaz şarap
350gr domates püresi
Tuz, Karabiber

  • Balığı yıkayıp kağıt havluyla kurulayın. Fırçayla yağlayıp Varoma Kabı ve Tepsisine yerleştirin
  • Soğan ve kerevizi hazneye koyup 5 saniye 7 Hız doğrayın. Spatula ile ortada toplayın
  • 30gr zeytinyağı ekleyip 3 dakika 100ºC 1 Hız pişirin
  • Kapari, zeytin ve şarap ilave edip Saat Yönü Çalışma Opsiyonunu (SYTÇ) seçerek 2 dakika 100ºC Kaşık Hızında pişirin
  • Hazırladığınız sostan 2 kaşık alıp 2 kaşık domates püresi ile karıştırarak balıkların üzerine sürün. Balıkları tuz ve biberle tatlandırın

  • Haznede kalan sosa domates püresi, tuz ve biber ekleyin. Varomayı yerleştirerek SYTÇ ile 10 dakika Varoma Isısı 1 Hız pişirin
  • Balıkları ters çevirin. 10 dakika daha SYTÇ ile 10 dakika Varoma Isısı 1 Hız pişirin 
  • Balığı servis tabağına alıp üzerine biraz sos gezdirin

Afiyet olsun....


Not 1: Pişme sırasında gerek olduğunu düşünürseniz 50gr su ilave edin
Not 2: Kalan sosu spaghetti, linguine ya da gnocchi vb makarna sosu olarak kullanabilirsiniz


Üzerinde değişiklikler yaparak Io e il mio Bimby kitabındaki Pesce Spada alla Ghiotta tarifinden adapte edilmiştir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder