800gr ayıklanmış balık
50gr soğan (dörde doğranmış)
50gr kereviz sapı (kabaca doğranmış)
40gr zeytinyağı
50gr kapari (yıkanıp süzülmüş)
50gr yeşil zeytin (çekirdeksiz)
100gr beyaz şarap
350gr domates püresi
Tuz, Karabiber
- Balığı yıkayıp kağıt havluyla kurulayın. Fırçayla yağlayıp Varoma Kabı ve Tepsisine yerleştirin
- Soğan ve kerevizi hazneye koyup 5 saniye 7 Hız doğrayın. Spatula ile ortada toplayın
- 30gr zeytinyağı ekleyip 3 dakika 100ºC 1 Hız pişirin
- Kapari, zeytin ve şarap ilave edip Saat Yönü Çalışma Opsiyonunu (SYTÇ) seçerek 2 dakika 100ºC Kaşık Hızında pişirin
- Hazırladığınız sostan 2 kaşık alıp 2 kaşık domates püresi ile karıştırarak balıkların üzerine sürün. Balıkları tuz ve biberle tatlandırın
- Haznede kalan sosa domates püresi, tuz ve biber ekleyin. Varomayı yerleştirerek SYTÇ ile 10 dakika Varoma Isısı 1 Hız pişirin
- Balıkları ters çevirin. 10 dakika daha SYTÇ ile 10 dakika Varoma Isısı 1 Hız pişirin
- Balığı servis tabağına alıp üzerine biraz sos gezdirin
Afiyet olsun....
Not 1: Pişme sırasında gerek olduğunu düşünürseniz 50gr su ilave edin
Not 2: Kalan sosu spaghetti, linguine ya da gnocchi vb makarna sosu olarak kullanabilirsiniz
Üzerinde değişiklikler yaparak Io e il mio Bimby kitabındaki Pesce Spada alla Ghiotta tarifinden adapte edilmiştir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder