12.02.2010

Kolay Risotto



Kolaylıkla hazırlanabilecek basit bir risotto tarifi.


Malzemeler:


40gr parmesan
1 adet kırmızı soğan
40gr margarin ya da tereyağı
300gr carnaroli ya da arborio pirinci (ayrıntılı bilgi için bknz...)
100gr beyaz şarap
900gr kaynar su
1 yemek kaşığı TM31 ile hazırlanmış sebze bulyon (ayrıntılı bilgi için bknz...)

Ön bilgi:
Pirinci yıkamayın, risotto pirinci yıkanmaz!
Pişme işlemleri sırasında ölçü kapağını kapatmayın!

Prosedür:
  • Parmesanı doğrayarak hazneye koyup 15sn hızı yavaş yavaş 2'den 9'a arttırarak rendeleyip ayrı bir tabağa alın.
  • Soğanı dörde doğrayıp hazneye atın ve 3sn 5 Hız doğrayın.
  • 20gr margarin ekleyin. 3 dakika 100° 1 Hızda pişirin.
  • Pirinci ekleyip Saat Yönü Tersine Çalışma Opsiyonunu (SYTÇ) seçin ve 3 dakika 100° 1 Hızda kavurun.
  • Şarabı ekleyin. SYTÇ ile 1 dakika 100° 1 Hızda kavurun.
  • Kaynar suyu ve sebze bulyonu da ekleyip SYTÇ ile 15-18 dakika 100° 1 Hızda pişirin.
  • Pişen risottoyu hemen derin bir kaba alıp geri kalan 20gr margarini ve parmesanı ekleyerek karıştırdıktan sonra tabaklara servis edin.

Tabaklara aldıktan sonra arzuya göre üzerine ayrıca parmesan rendesi dökebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder