11.02.2010

Ramazan Pidesi

CLICK FOR ENGLISH


Evde pide yapmak isteyenler için pratik bir tarif.


2 pide için malzemeler:
300gr su
25gr yaş maya
570gr un
5gr tuz
20gr bal
35gr yoğurt
35gr margarin ya da tereyağı

1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı su
Çörek otu
Susam

1 su bardağı kaynar su

Prosedür:
  • Suyu hazneye koyun ve 1 dakika 37° 1Hızda ısıtın
  • Mayayı elinizle parçalayarak içine atın. 5sn 5 Hız karıştırın.
  • Elekten geçirerek unu ekleyin. Tuz, bal, yoğurt ve margarini de ilave ederek 4 dakika Yoğurma Modunda yoğurun.
  • Elde ettiğiniz ıslak ve yumuşak hamuru derin bir kaba alın. Üzerini streçle kaplayarak 1-2 saat mayalanmaya bırakın.
  • Fırın tepsilerini iyice unlayın. Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölün.
  • Birinci parçayı tepsiye alıp gerektikçe ellerinizi unlayarak hamuru ellerinizle açın. İkinci için de aynısını yapın.
  • En az 30 dakika daha mayalanmaya bırakın.

  • Yumurta sarısını su ile çırptıktan sonra pidelerin üzerine sürün.
  • Arzuya göre susam, çörek otu serpin.

  • Fırına dayanıklı bir kaba 1 bardak kaynar su koyup, önceden 250° ısıtılmış fırının arka köşesine yerleştirin.
  • Pideleri 15-20dakika kadar üzerleri kızarana dek pişirin.

Afiyet olsun...

Not: Ben 28cm çapında iki tepsi kullandım. (25cm de olur)

Tarif 40 fırın ekmek tarifleri sitesindeki tariften uyarlanmıştır.
 
Posted by Picasa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder