Evde pide yapmak isteyenler için pratik bir tarif.
2 pide için malzemeler:
300gr su
25gr yaş maya
570gr un
5gr tuz
20gr bal
35gr yoğurt
35gr margarin ya da tereyağı
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı su
Çörek otu
Susam
1 su bardağı kaynar su
Prosedür:
- Suyu hazneye koyun ve 1 dakika 37° 1Hızda ısıtın
- Mayayı elinizle parçalayarak içine atın. 5sn 5 Hız karıştırın.
- Elekten geçirerek unu ekleyin. Tuz, bal, yoğurt ve margarini de ilave ederek 4 dakika Yoğurma Modunda yoğurun.
- Elde ettiğiniz ıslak ve yumuşak hamuru derin bir kaba alın. Üzerini streçle kaplayarak 1-2 saat mayalanmaya bırakın.
- Fırın tepsilerini iyice unlayın. Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölün.
- Birinci parçayı tepsiye alıp gerektikçe ellerinizi unlayarak hamuru ellerinizle açın. İkinci için de aynısını yapın.
- En az 30 dakika daha mayalanmaya bırakın.
- Yumurta sarısını su ile çırptıktan sonra pidelerin üzerine sürün.
- Arzuya göre susam, çörek otu serpin.
- Fırına dayanıklı bir kaba 1 bardak kaynar su koyup, önceden 250° ısıtılmış fırının arka köşesine yerleştirin.
- Pideleri 15-20dakika kadar üzerleri kızarana dek pişirin.
Afiyet olsun...
Not: Ben 28cm çapında iki tepsi kullandım. (25cm de olur)
Tarif 40 fırın ekmek tarifleri sitesindeki tariften uyarlanmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder