3 adet yufka
Sos için:
350gr yoğurt
60gr zeytinyağı
1 yumurta
İç malzemesi:
1/2 demet maydanoz
250gr beyaz peynir
6-7 kiraz domates
- Yoğurt, zeytinyağı ve yumurtayı hazneye koyup 5sn 5Hız karıştırın. Ayrı bir kaba alın.
- Maydanoz yapraklarını hazneye koyup 5sn 7Hız parçalayın, spatula ile ortada toplayıp işlemi bir kez daha tekrar edin.
- Peyniri ve kiraz domatesleri de hazneye ekleyip 4sn 4Hız karıştırın.
- Tepsiyi yağlı kağıtla kaplayın. 1 yufkayı kenarları dışarı taşacak şekilde serin. Kalan yufkaları birkaç parçaya ayırın ve katları döşeyin. Her kata bir fırça yardımıyla sostan sürün ve peynirle kaplayın. En son kata da sos sürdükten sonra tepsiden sarkan yufkayı da üzerine kapatın. Üzerine sosun kalanını sürün ve çörek otu serpin.
- Önceden 180° ısıtılmış fırında 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder