Hızlı, lezzetli ve pratik bir patates salatası için örnek prosedür şöyle:
500gr patates
1/2 demet maydanoz
1 adet kırmızı soğan
5-6 yaprak marul ya da kıvırcık salata
50gr zeytin
Zeytinyağı
Sirke
Tuz
- Hazneye 700gr su koyun. Kapağını kapatın.
- Patatesleri doğrayıp Varoma Kabı ve Varoma Tepsisine dizin. Haznenin üzerine yerleştirin. Varoma kapağını örtün.
- 30 dakika Varoma ısısında pişirin.
- Pişen patatesleri ayrı bir kaba alın.
- Haznedeki suyu döküp içini soğuk suyla çalkalayın.
- Maydanozu koyup 5sn 7Hız doğrayın. Spatula ile ortada toplayıp bir kez daha işlemi tekrar edin. Doğranmış maydanozları patateslerin üzerine dökün.
- Soğanı dörde doğrayıp hazneye koyun. 4sn 4Hız doğrayın. Salatanın üzerine dökün.
- Marulu 7sn 4Hız doğrayıp salatanın üzerine dökün.
- Zeytini 3sn 3Hız doğrayıp salataya ekleyin.
- Yağ. sirke ve tuz ekleyip karıştırın ve salatanız hazır.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder