6.02.2010

Patates Salatası

Patates salatası için arzu ettiğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz. Patates miktarını da ihtiyacınıza göre ayarlayabilirsiniz. Yalnız, patatesleri Varoma'da buharda pişireceğimiz için, en iyi sonucu alabilmek için patatesleri çok büyük doğramayın. Varoma kabına ve gerekirse Varoma tepsisine dizerken de doğradığınız patatesleri fazla üst üste bindirmeden yayarak dizin. Daha önce de dediğim gibi kullanacağınız malzemeler, hangi büyüklükte doğrayacağınız tamamen sizin tercihinize kalmış. Örnek oluşturması açısından kendi uyguladığım prosedüre yer vermek istedim.

Hızlı, lezzetli ve pratik bir patates salatası için örnek prosedür şöyle:

500gr patates
1/2 demet maydanoz
1 adet kırmızı soğan
5-6 yaprak marul ya da kıvırcık salata
50gr zeytin
Zeytinyağı
Sirke
Tuz

  • Hazneye 700gr su koyun. Kapağını kapatın.
  • Patatesleri doğrayıp Varoma Kabı ve Varoma Tepsisine dizin. Haznenin üzerine yerleştirin. Varoma kapağını örtün.
  • 30 dakika Varoma ısısında pişirin.
  • Pişen patatesleri ayrı bir kaba alın.
  • Haznedeki suyu döküp içini soğuk suyla çalkalayın.
  • Maydanozu koyup 5sn 7Hız doğrayın. Spatula ile ortada toplayıp bir kez daha işlemi tekrar edin. Doğranmış maydanozları patateslerin üzerine dökün.
  • Soğanı dörde doğrayıp hazneye koyun. 4sn 4Hız doğrayın. Salatanın üzerine dökün.
  • Marulu 7sn 4Hız doğrayıp salatanın üzerine dökün.
  • Zeytini 3sn 3Hız doğrayıp salataya ekleyin.
  • Yağ. sirke ve tuz ekleyip karıştırın ve salatanız hazır.

Afiyet olsun...
Posted by Picasa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder