Soğuk bir yemek olan pirinç salatası şüphesiz ki en çok yaz aylarına yakışır. Ben çok sevdiğim için yaz kış demeden sıklıkla yapıyorum. İçine koyacağınız malzemeler çok çeşitli olup damak zevkine göre onlarca değişik kombinasyon yapılabilir. Benim yaptığım ton balıklı pirinç salatasının tarifi ise şöyle:
Malzemeler:
250gr pirinç
200gr sebze (kırmızı dolmalık biber, havuç, kültür mantarı)
160gr ton balığı konservesi
125gr mozzarella
40gr siyah zeytin
40gr yeşil zeytin
2-3 yemek kaşığı mısır
6-7 kiraz domates
800gr su
Tuz
Zeytinyağı
Prosedür:
- Mozzarellayı 2sn 6Hız doğrayıp ayrı bir tabağa alın
- Siyah ve yeşil zeytinleri 3sn 4Hız doğrayıp mozzarellanın yanına alın.
- Kiraz domatesleri dörder parçaya doğrayın.
- Hazneye suyu koyup tuz attıktan sonra buhar sepetini yerleştirin. Sepetin içine pirinci tartarak dökün. Haznenin kapağını kapatın.
- Sebzeleri küp küp doğrayın. Varoma kabına ve tepsisine dizin. Varoma kapağını kapatın.
- Pirinci yaklaşık 30dakika Varoma ısısında 2Hızda pişirin.
- Pişen pirinci derin bir kaba alır almaz tuz ve zeytinyağı döküp karıştırın.
- Ton balığı konservesinin suyunu süzdükten sonra çatalla parçalayarak pirincin üzerine ekleyin. Sebze garnitür, mozzarella, zeytinler, mısır ve domatesleri ekleyip hepsini karıştırın.
Afiyet olsun...
Not: Kullandığınız pirincin cinsine göre pişme süresi biraz değişebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder