11.02.2010

Mantarlı Köfte

CLICK FOR ENGLISH


Herkese tavsiye edebileceğim bir tarif daha..

Köftesi için:
35gr bayat kuru ekmek
60gr parmesan (büyük büyük doğranmış)
60gr karışık sebze : sarımsak, soğan, havuç, kereviz sapı ve maydanoz
400gr kıyma
2 yumurta
Yeterince tuz ve karabiber
100gr salam

Sos ve garnitür için:
500gr patates
300gr dondurulmuş doğranmış hazır karışık mantar
Yeterince tuz ve karabiber
1 kırmızı soğan
30gr zeytinyağı
100gr beyaz şarap
400gr sebze suyu (su + 1 Yemek kaşığı sebze konsantresi ya da 1 paket hazır sebze bulyon ile hazırlanmış)

  • TM31 haznesine ekmek ve parmesanı koyarak 10sn 9Hızda rendeleyin
  • Sebzeleri ekleyin. 5sn 7 Hızda öğütün.
  • Kıymayı, yumurtaları, tuz ve biberi ilave ederek saat yönü tersine çalışma opsiyonunu seçin ve 20sn 4Hızda karıştırın.
  • Karışımı 'Varoma Kabı'na alın, dikdörtgen bir şekil verin. (Üzerine daha sonra Varoma Tepsisini de yerleştireceğimiz için dikdörtgen köftemiz çok yüksek olmasın) Üzerini salamla kaplayın.

  • Patatesleri doğradıktan sonra hem 'Varoma tepsisi'ne hem de bir miktar 'Varoma Kabı'ndaki köftenin yanlarına koyun.
  • Aynı şekilde 150gr mantarı da hem 'Varoma tepsisi'ne hem de bir miktar 'Varoma Kabı'ndaki köftenin yanlarına koyun.
  • Üzerlerine biraz tuz serpin.

  • Kırmızı soğanı 5sn 7Hızda doğrayın. Kenarlara dağılan soğanı bir spatula yardımı ile ortada toplayın. Yağı ve kalan 150gr mantarı ekleyin. Saat yönü tersine çalışma opsiyonunu seçin ve 3 dakika Varoma ısısında Kaşık Hızında pişirin.
  • Üzerine şarap dökün ve 2,5 dakika daha Varoma ısısında Kaşık Hızında pişirin.
  • Sebze suyunu ekleyin, tuzunu, biberini ayarlayın. (Eğer TM31 ile kendi hazırladığınız sebze konsantreyi kullanıyorsanız tuza gerek kalmayabilir)

  • TM31'in kapağını kapatın. Varoma Kabı ve Varoma Tepsisini üzerine yerleştirin. Varoma Kapağı ile örtün. Saat yönü tersine çalışma opsiyonunu seçin. 40-45dakika Varoma Isısında Kaşık Hızında pişirin.
  • Pişme işlemi tamamlanınca, köfteyi büyük bir servis tabağına alın. Garnitürü ve sosu yanlarına ekleyin.
  • Köfteyi dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun...

Not: Buharda pişirdiğimiz için patatesleri çok kocaman doğramayın.


Tarif İtalyanca TM31 ana yemek kitabından alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder