27.06.2011

Kuşkonmaz ve Domatesli Sos

CLICK FOR ENGLISH
   
 
500gr makarna için (6 kişilik)
500gr kuşkonmaz (yıkanmış, doğranmış)
45gr sızma zeytinyağı
400gr küp doğranmış domates konservesi
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Parmesan rendesi


  • Kelebek parçasını takın. Yağ ve kuşkonmazları hazneye alıp Saat Yönü Tersine Çalışma (SYTÇ) fonksiyonunu seçerek 2 dakika 100ºC 1 Hız pişirin
  • Domates, tuz ve biber ekleyip SYTÇ ile 15 dakika 100ºC 1 Hız pişirin (Kuşkonmazın cinsine göre pişme süresi biraz daha kısalabilir ya da uzayabilir)
  • Haşlanıp süzülmüş makarna ile karıştırın
  • Tabaklara servis yapıp üzerine taze çekilmiş karabiber ve parmesan rendesi serpin

Afiyet olsun

Yaklaşık besin değerleri aşağıdaki gibidir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder