500gr makarna için (6 kişilik)
500gr kuşkonmaz (yıkanmış, doğranmış)
45gr sızma zeytinyağı
400gr küp doğranmış domates konservesi
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Parmesan rendesi
- Kelebek parçasını takın. Yağ ve kuşkonmazları hazneye alıp Saat Yönü Tersine Çalışma (SYTÇ) fonksiyonunu seçerek 2 dakika 100ºC 1 Hız pişirin
- Domates, tuz ve biber ekleyip SYTÇ ile 15 dakika 100ºC 1 Hız pişirin (Kuşkonmazın cinsine göre pişme süresi biraz daha kısalabilir ya da uzayabilir)
- Haşlanıp süzülmüş makarna ile karıştırın
- Tabaklara servis yapıp üzerine taze çekilmiş karabiber ve parmesan rendesi serpin
Afiyet olsun
Yaklaşık besin değerleri aşağıdaki gibidir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder