8.06.2011

Kıymalı ve Domates Soslu Fırınlanmış Kabak

CLICK FOR ENGLISH

  
10gr maydanoz yaprağı
1,5kg kabak
4 diş sarımsak
150gr soğan, dörde doğranmış
400gr yağsız kıyma
650gr domates, kabaca doğranmış
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber , pulbiber

  • Kabakları yıkayıp kuruladıktan sonra küçük doğrayın. 2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber ve pulbiber ile karıştırıp yağlı kağıt serili tepsiye alın

  • Önceden ısıtılmamış SOĞUK fırına koyup 150°C'de 1 saat pişirin. (İlk yarım saatin sonunda kaşıkla karıştırıp pişirmeye devam edin) 
  • Maydanozu 5 saniye 7 Hız doğrayıp ayrı bir tabağa alın
  • Soğanları 2 diş sarımsak ile birlikte 3 saniye 6 Hız doğrayın. Spatula ile ortada toplayıp bir kez daha tekrar edin. Soğanları kıyma ile birlikte teflon bir tavaya alın.Tuz ve karabiber serpin. Karıştırarak kavurun

    • Thermomix'i 6 Hızda çalıştırıp kalan 2 diş sarımsağı kapaktaki delikten atarak doğrayın
    • Domatesleri ekleyip 5 saniye 5 Hız doğrayın.
    • Sirke, tuz ve karabiber ekleyip 15 dakika 100°C 1 Hız pişirin.
    • Pişen kabakları servis tabağına alın. Üzerine kavrulmuş kıyma ve domatesli sos koyup maydanoz serptikten sonra servis yapın

    Afiyet olsun.

    Kabak Tadı Vermeyen Kabak Yemeği adlı tariften üzerinde değişiklikler yaparak uyarlanmıştır

    Tahmini besin değerleri yaklaşık olarak şöyledir: 
      





      

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder