PER ITALIANO
Malzemeler:
230gr süt
75gr tereyağı (Yumuşak)
20gr yaş maya
20gr şeker
500gr ekmeklik un
10-15gr tuz (*)
1 küçük yumurta
1 yemek kaşığı süt
Süslemek için susam, haşhaş, anason tohumu vb
Yapılışı:
- Hazneye süt, tereyağı, maya ve şekeri koyup 30 saniye 5 Hız çırpın
- Elenmiş un ve tuz ekleyip 30 saniye 6 Hız karıştırın.
- 3 dakika yoğurun
- Hazne içinde 1 saat mayalanmaya bırakın (Ya da derin bir kaba alıp üzerini streç filmle de örtebilirsiniz)
- Hamurdan yaklaşık 85gr parçalar koparıp yuvarlayarak yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerlerine hafif bastırarak düzleştirin. Temız bir bezle örtüp 1 saat daha mayalanmaya bırakın
- Yumurta ve sütü çırpıp ekmeklerin üzerine sürün ve susam, haşhaş vb serpin
- Önceden 180ºC ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin
Afiyet olsun...
(*) Orijinal tarifteki tuz miktarı 20gr olarak belirtilmiş ancak elimizdeki un miktarına göre 20gr bana fazla geldi ve 15gr'a indirdim. Sonuç benim genelde yaptıklarımdan daha tuzlu oldu ama bizim damak tadımıza göre aşırı tuzlu olmadı. Eğer tuzla aranız yoksa 10gr kullanın derim. 20gr bence çok fazla!
Üzerinde değişiklikler yaparak Il Buon Profumo del Pane kitabındaki Soffici Panini ai Semi başlıklı tariften adapte edilmiştir
Bu tarifle 10 sandviç hazırlanıyor. Sandviç başınabesin değerleri yaklaşık olarak aşağıdaki gibidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder