13.06.2011

Beşamel Soslu Köfte ve Rezene

CLICK FOR ENGLISH   
       
   
Köfte
30gr parmesan (kabaca doğranmış)
2 yumurta
30gr un
20gr süt
50gr galeta unu
Tuz
Karabiber
300gr hindi kıyması
200gr dana kıyması


800gr rezene

200gr beyaz şarap
400gr su
1 yemek kaşığı Thermomix Sebze Konsantresi

Beşamel Sos:
500gr süt
80gr peynir (emmental, kaşar, gouda, vb)
30gr tereyağı
50gr un
1/2 tatlı kaşığı tuz
Karabiber
Muskat

  • Parmesanı hızı kademeli olarak 2'den 9'a çıkartarak 9 saniye rendeleyin
  • Yumurtalar, un, süt, galeta unu, tuz ve karabiber ekleyip 40 saniye 4-5 Hız karıştırın
  • Kıymaları ekleyip 20 saniye 3-4 Hız karıştırın ve ayrı bir kaba alın

  • Hazneyi yıkamaya gerek olmaksızın şarap, su ve Thermomix konsantresini hazneye alıp 10 dakika Varoma Isısı 1 Hız pişirin.
  • Bu esnada yaklaşık kayısı boyutunda köfteler hazırlayıp una bulayarak Varoma Tepsisine dizin

  • Rezeneleri ince dilimleyip Varoma Kabına alın

  • Su kaynayınca Varoma Kabı ve Tepsisini yerleştirip 30 dakika Varoma Isısı 4 Hız pişirin
  • Pişen köfteleri bir fırın kabının ortasına ve rezeneyi onların etrafına koyun.

  • Sosu hazırlamadan önce haznedeki suyu boşaltıp hazneyi yıkayın
  • Bütün sos malzemelerini hazneye koyup 5 saniye Turbo Hız karıştırın
  • 6 dakika 90°C 4 Hız pişirin

  • Sosu köfte ve rezenelerin üzerine dökün. Arzu ederseniz en üste biraz parmesan rendesi serpin. Önceden 200°C ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. İsterseniz son 5 dakika fırının ızgarasını açarak pişirin
  • Tabaklara servis yapın

Afiyet olsun...


Not: Eğer etleri kıyma olarak almadıysanız Thermomix ile de kıyma haline getirebilirsiniz. Etleri sinir ve yağlarından ayıklayıp 3-4cm küp küp doğrayarak hazneye alın ve 10 saniye 7 Hız çekin. Bir kerede çekilebilecek et miktarı en fazla 300gr olabilir.



Üzerinde değişiklikler yaparak Idee per il tuo Varoma Kitabındaki Palline di Carne e Finocchi in Salsa başlıklı tariften adapte edilmiştir

Tahmini besin değerleri aşağıdaki gibidir




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder