16.06.2011

Zeytinli Cevizli Makarna Sosu

CLICK FOR ENGLISH
PER ITALIANO

 

500gr spaghetti için (6 Kişilik)
15gr maydanoz yaprağı
50gr ceviz
50gr sızma zeytinyağı
2 diş sarımsak
100gr zeytin (çekirdeği çıkarılmış)
50gr kapari
30gr çam fıstığı
30gr kuru üzüm
700gr küp doğranmış domates konservesi
Tuz



  • Maydanozu 5 saniye 7 Hız doğrayıp kenara alın
  • Cevizleri 10 saniye 3-4 Hız doğrayıp kenara alın
  • Hazneyi yıkamaya gerek olmaksızın zeytinyağı, sarımsak, zeytin, kapari, çam fıstığı ve kuru üzümleri koyup Saat Yönü Tersine Çalışma Opsiyonunu (SYTÇ) seçerek 3 dakika 100ºC 1 Hız pişirin
  • Domates konservesi, maydanoz ve tuzu ekleyip SYTÇ ile 20 dakika 100ºC 1 Hız pişirin (Daha kıvamlı bir sos için Ölçü Kapağı ile kapatarak son 10 dakika Varoma Isısında pişirin)
  • Cevizleri de sosa ekledikten sonra süzdüğünüz spaghetti makarna ile karıştırarak ocak üzerinde orta ateşte 1-2 dakika kadar çevirin.
  • Tabaklara servis yapın
  • Arzu ederseniz üzerine parmesan rendesi dökebilirsiniz

Afiyet olsun...


Resmi bir yayın mıdır yoksa Bimby fanları tarafından hazırlanan bir derleme midir bilmiyorum ama internette bulduğum Ricette per la Pasta adlı kitaptaki Puttanesca Antica başlıklı tariften yola çıkıp üzerinde değişiklikler yaparak uyarladım. 


Tahmini besin değerleri aşağıdaki gibidir:




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder