320gr makarna için (4 kişilik)
15gr maydanoz yaprağı
3 diş sarımsak
30gr sızma zeytinyağı
250gr mantar (yıkanıp dilimlenmiş)
400gr doğranmış domates konservesi
1 kutu yağı süzülmüş ton balığı konservesi (1 kutu = 160gr brüt, 100-110gr net)
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
- Maydanozu 5 saniye 7 Hız doğrayın ve yarısını kenara alın. Haznede kalanı spatula ile ortada toplayın
- Zeytinyağı ve sarımsakları ekleyip 4 dakika 100ºC 1 Hız pişirin
- Sarımsakları hazneden çıkartın. Mantarları ekleyip Saat Yönü Tersine Çalışma (SYTÇ) fonksiyonunu da seçerek 4 dakika 100ºC Kaşık Hızında pişirin
- Domates konservesi ve tuzu ekleyip SYTÇ ile 20 dakika 100ºC 1 Hız pişirin
- Ton balığını ekleyip SYTÇ ile 5 dakika daha 100ºC 1 Hız pişirin.
- Haşlayıp süzdüğünüz makarnayı sosla birlikte ocak üzerinde 1 dakika karıştırın
- Tabaklara alıp üzerine ince doğranmış maydanoz ve taze çekilmiş biber serperek servis yapın
Afiyet olsun....
Porsiyon başına tahmini besin değerleri yaklaşık olarak aşağıdaki gibidir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder