9.06.2011

Mantar ve Ton Balıklı Makarna Sosu

CLICK FOR ENGLISH  


320gr makarna için (4 kişilik)
15gr maydanoz yaprağı
3 diş sarımsak
30gr sızma zeytinyağı
250gr mantar (yıkanıp dilimlenmiş)
400gr doğranmış domates konservesi
1 kutu yağı süzülmüş ton balığı konservesi (1 kutu = 160gr brüt, 100-110gr net)
Tuz
Taze çekilmiş karabiber


  • Maydanozu 5 saniye 7 Hız doğrayın ve yarısını kenara alın. Haznede kalanı spatula ile ortada toplayın
  • Zeytinyağı ve sarımsakları ekleyip 4 dakika 100ºC 1 Hız pişirin
  • Sarımsakları hazneden çıkartın. Mantarları ekleyip Saat Yönü Tersine Çalışma (SYTÇ) fonksiyonunu da seçerek 4 dakika 100ºC Kaşık Hızında pişirin
  • Domates konservesi ve tuzu ekleyip SYTÇ ile 20 dakika 100ºC 1 Hız pişirin
  • Ton balığını ekleyip SYTÇ ile 5 dakika daha 100ºC 1 Hız pişirin.
  • Haşlayıp süzdüğünüz makarnayı sosla birlikte ocak üzerinde 1 dakika karıştırın
  • Tabaklara alıp üzerine ince doğranmış maydanoz ve taze çekilmiş biber serperek servis yapın

Afiyet olsun....


Porsiyon başına tahmini besin değerleri yaklaşık olarak aşağıdaki gibidir


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder