26.01.2010

Dört Peynirli Makarna

Evet kabul ediyorum, kalori açısından tam bir bomba! Benim gibi kolestrolü olanların pek yanına yaklaşmamaları gereken bir sos. Ama yine de insanın arada bir de kendini şımartması lazım:)
Eğer siz de peynir ve içinde peynir olan herşeyi seviyorsanız beğeneceğinizden eminim.

500gr makarna için:
50gr margarin ya da tereyağı
50gr parmesan
50gr gorgonzola (ya da rokfor)
50gr emmental
80gr mozzarella
100gr süt
Bir tutam tuz ve karabiber
50gr krema

  • Hazneye yağı parçalar halinde koyun. 1,5dakika 80° 1Hızda eritin.
  • Tüm peynirleri büyükçe doğranmış olarak koyun. Süt, tuz ve karabiberi ekleyin. 10sn 9Hızda karıştırın.
  • 4dakika 80° 1Hızda pişirin.
  • Kremayı ekleyip 10sn 2Hızda karıştırın

  • Sos pişer pişmez süzüp bir tavaya aldığınız makarnanın üzerine sosu dökün. Ocağın üzerinde 1dakika karıştırın.

Tabaklara servis ettikten sonra üzerine ayrıca permasan rendesi dökebilirsiniz

Afiyet olsun...



Posted by Picasa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder