28.01.2010

Pandispanya

CLICK FOR ENGLISH "Pan di Spagna: Italian Sponge Cake"
PER ITALIANO "Pan di Spagna"



Pek çok pasta tarifinde kullandığımız pandispanyayı evde hazırlamak için gerekli malzemeler ve prosedür şöyle:


Malzemeler:
4-5 adet oda sıcaklığında yumurta (260gr)*
260gr* un
260gr* şeker
50gr su
1 paket kabartma tozu
Bir tutam tuz

* Yumurtaları tartmak önemli. Yumurtaların ağırlığının, şeker ve un miktarı ile aynı olması lazım. Bendeki 5 yumurta toplamda 270gr geldi. Onu baz alarak 270gr şeker ve 270gr un kullandım.

Yapılışı:


  • 26cm çapında yuvarlak kek kalıbını (ya da 19x31cm dikdörtgen kalıbı) yağladıktan sonra yağlı kağıtla kaplayın.
  • Hazneye yumurtaları, unu ve şekeri koyun. Thermomix'i 50 saniyeye ayarlayarak 5 Hızda çalıştırın. 25 saniye geçtikten sonra kapaktaki delikten suyu ekleyin. 15 saniye daha geçtikten sonra (40. saniye civarında) kabartma tozu ve tuzu ekleyin.
  • Karışımı kalıba dökün. Önceden 160° ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin. Pişip pişmediğini bir kürdanla kontrol edin.
  • 10 dakika daha sönmüş fırının içinde soğumaya bırakın.
  •  Fırından çıkardıktan sonra ters çevirip soğumaya bırakın.

Üzerinde birkaç değişiklik yaparak "Io e il mio Bimby" kitabındaki "Pan di Spagna" tarifinden uyarlanmıştır.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder