31.01.2010

Kısır

Elbette ki kısırı tamamen Tm31'de yapmıyoruz ancak özellikle doğrama işini oldukça kolaylaştırarak işimizi bayağı hızlandıracaktır. Kısır sofralarımızda çok sık yer alsa da tarifi kişiden kişiye farklılık gösterir. Benim genel hatlarıyla yaptığım tarif şöyle:
  • Köftelik bulguru bir kaba koyup üzerine 2 parmak geçecek şekilde kaynar su döküp kapağını sıkıca kapattıktan sonra şişmeye bırakın
  • 1 adet beyaz soğanı 5sn 7Hız parçalayıp ayrı tabağa alın.
  • 1 demet maydanozu 10sn 7 Hız parçalayın. Spatula ile ortada toplayıp bir kez daha tekrar edin. Ayrı bir tabağa alın
  • Siyah zeytin, yeşil zeytin ve kornişon turşuyu hazneye koyup. 2sn 4Hız doğrayın. İşlemi istediğiniz boyuta gelene kadar tekrar edin. Ayrı bir tabağa alın.
  • 250gr domates püresini 5 dakika ocakta pişirin.
  • Bulgurun üzerine domates püresini dökün ve karıştırın. Soğan, maydanoz, zeytin, kornişon, zeytinyağı, tuz ve sirke (ya da limon) ekleyip hepsini karıştırın.

Afiyet olsun.

Not: Ben hazmının daha kolay olması açısından soğanları tuzla ovup sudan geçirip süzdükten sonra kullanıyorum.
Posted by Picasa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder