31.01.2010

Köpürtülmüş Krema

CLICK FOR ENGLISH "Whipped Cream"
PER ITALIANO "Panna Montata"


Sayısız kullanım alanı olan köpürtülmüş kremayı evde Thermomix ile hazırlamak çok kolay. 
Eğer ilk kez yapacaksanız hazırlamaya başlamadan önce aşağıda yazdığım püf noktalarına dikkat etmenizde fayda var derim.

Malzemeler:
250gr taze krema (SOĞUK)

Yapılışı:
  • Temiz ve kuru hazneye Kelebek çırpıcıyı takın, soğuk kremayı koyun. 2 dakika 3 Hız çırpın.

Püf Noktaları:

  1. En iyi sonucu alabilmek için krema taze ve soğuk olmalı!
  2. Haznenin temiz ve kuru olması bir diğer önemli nokta. Birkaç aşamalı tariflerde hazneyi tekrar yıkayıp kullanmak gerekebiliyor. Bilhassa o durumlarda hazneyi güzelce kurulamış olmak önemli.
  3. 500gr krema kullanacaksanız çırpma süresini yaklaşık 2 dakika uzatın. 
  4. Krema miktar ve türüne göre çırpma süresi değişebilir. Çırpma esnasında kapaktaki delikten sürekli takip etmeniz, yeterince köpürür köpürmez çırpma işlemini durdurmanız en iyisi.
  5. Krema köpürtürken kullandığınız çırpma hızını ASLA 3'ün üzerine çıkarmayın. Aksi halde köpürtülmüş krema yerine tereyağı elde etme riski ile karşı karşıya kalırsınız!

Tarif "Io e il mio Bimby"den alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder