20.01.2010

Farklı bir tat: Ananaslı Tavuk Çorbası

Bu benim yaptığım yemekten bozma bir çorba tarifi. Bir arkadaşımdan yemek tarifi olarak almıştım aslında ki yemeği de çok güzel oluyor ama daha sonra çorba olarak denemeye karar verdim. Sonuç çok hoşuma gittiğinden buraya da eklemek istedim. Malzemeler ve prosedür şöyle:

200gr yeşil çarliston ya da dolmalık biber
150gr havuç
15gr zeytinyağı
400gr tavuk göğüs
Tuz, Biber
1 küçük (250gr) şekersiz ananas konservesi (suyu ve meyvesi)
500gr sebze suyu (bulyonla da hazırlayabilirsiniz)
500gr sıcak su
Yeterince tuz

2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı elma sirkesi (ya da beyaz üzüm sirkesi)
1 yemek kaşığı un (biraz suda eritilmiş)
1 yemek kaşığı soya sosu

  • Tavuğu kuşbaşı doğrayıp kağıt havlu ile kurulayın
  • Büyükçe doğradığınız havuç ve yeşil biberi hazneye koyup 5sn 5Hız doğrayın ve ayrı bir tabağa alın.
  • Hazneye 15gr yağ koyun. 1dakika 100° 1Hızda ısıtın.
  • Tavukları ilave edin. Saat yönü tersine çalışma fonksiyonu (SYTÇF) ile 10dakika 100° Kaşık Hızında pişirin
  • Biraz tuz ve biber ilave edin. SYTÇF ile 5dakika daha 100° Kaşık Hızında pişirmeye devam edin.
  • Ananas suyunu ve sebze suyunu ekleyin. Ölçü kapağı ile kapatıp SYTÇF ile 10dakika 100° Kaşık Hızında pişirin.
  • Havuç ve yeşil biberi ekleyin. SYTÇF ile 15dakika daha 100° Kaşık Hızında pişirin.
  • Sıcak su ilave edin, SYTÇF ile 5dakika daha 100° Kaşık Hızında pişirin.

  • Ayrı bir teflon tavada 2yemek kaşığı zeytinyağında şeker, sirke ve soya sosunu karıştırarak eritin. Biraz suda erittiğiniz unu ve küçük küçük dilimlediğiniz ananası ekleyin. 5dakika ısıttıktan sonra çorbanın üzerine ekleyin

  • Çorbayı SYTÇF ile 10sn 5Hız çırpın.

Afiyet olsun...

Not: Eğer Thermomix ile yaptığınız sebze bulyonu kullanacaksanız, konsantrenin içindeki tuzu da göz önünde tutarak çorbanızın tuz ayarınızı ona göre yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder