8.09.2010

Körili Sebze Yemeği & Pilav

CLICK FOR ENGLISH  



Baharatseverler için bol baharatlı bir sebze yemeği. Ben çok sevdim, umarım sizin de hoşunuza gider

150g havuç
200gr pırasa
400gr yeşil kabak
200gr patlıcan
50gr yeşil biber
50gr kırmızı biber
1000gr su
3 tatlı kaşığı tuz
300gr uzun taneli pirinç
80gr zeytinyağı
300gr soğan (herbiri dörde doğranmış)
4 diş sarımsak
100gr domates, kabaca doğranmış
30gr taze kişniş yaprağı (ya da maydanoz)
100gr beyaz şarap
200gr hindistan cevizi sütü
1 tatlı kaşığı köri
1/4 tatlı kaşığı safran
1/2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı toz anason
1 tatlı kaşığı kakule
30gr hindistan cevizi (taze, pul ya da rende de olur)

  • Havuç ve pırasayı dilimleyin. Kabak, patlıcan ve biberleri orta büyüklükte doğrayın. Hepsini Varoma Kabına koyun
  • Hazneye su ve 1 tatlı kaşığı tuz koyun. Buhar sepetini takın ve pirinci tartarak dökün.
  • Varoma Kabını yerleştirip 22 dakika Varoma Isısı 1 Hızda pişirin. 
  • Varoma kabı ve buhar sepetini kenara alıp sıcak tutun

  • Haznedeki suyu boşaltın, çalkalayıp kurulayın
  • Yağı döküp 3 dakika Varoma Isısı 1 Hızda pişirin
  • Dörede doğranmış soğanları, sarımsak, domates ve kişnişi ekleyip 7 saniye 5 Hız doğrayın ve 4 dakika 100ºC 1 Hız pişirin
  • Şarap, hindistan cevizi sütü, tuz, köri, safran, şeker, kimyon, anason, kakule ve hindistan cevizini ekleyip 3 dakika 100ºC 1 Hız pişirin. (Tarifte bu aşamada 2 tatlı kaşığı tuz eklenmesi yazıyor. Bence 1 tatlı kaşığı ekleyin. Damak tadınıza göre tuzu en sonda ayarlayın)
  • Kenara aldığınız sebzeleri de hazneye ekleyin. Haznenin kapağını kapatıp, pirinci ısıtmak için buhar sepetini TM31 kapağının deliğinin üzerine yerleştirin. Saat Yönü Tersine Çalışma fonksiyonu ile 5 dakika 100ºC 1 Hız pişirin
  • Sebze yemeğini derin bir servis kasesine alın. Yanında pilav ile servis yapın

Afiyet olsun...

A Tutto Vapore kitabından uyarlanmıştır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder