30.09.2010

Pide

CLICK FOR ENGLISH
   


250gr su
60gr süt
5gr şeker
25gr yaş maya
550gr un
45gr zeytinyağı
10gr tuz
Yoğurt


  • Su, süt ve şekeri hazneye koyup 1 dakika 37°C 1 Hız ısıtın
  • Mayayı ekleyip 4 saniye 4 Hız çırpın
  • Unu (eleyerek), yağı ve tuzu ekleyip 4 dakika yoğurma modunda yoğurun (Biraz yapışkan bir hamur elde edeceksiniz)
  • Derin bir kaba alıp üzerini streç filmle kapatarak 1 saat mayalanmaya bırakın
  • Mayalanan hamuru ikiye bölün. 30cm çapında 2 ayrı tart kalıbı için yağlı kağıt kesin
  • Yağlı kağıt üzerine biraz un serpin.Hamurun yarısını yağlı kağıt üzerine alın. Üzerine biraz un serperek oklavayla açın ve yağlı kağıtla beraber tart kalıbına alın.
  • Hamurun diğer yarısı için de aynı işlemi yapın. İsterseniz üzerine kesin bir bıçak yardımıyla verev çizikler atın
  • 30-45 dakika mayalanmaya bırakın
  • Fırını önceden 250°C ısıtın. Fırının arka köşesine içi su dolu bir kap yerleştirin
  • Pidelerinizi fırına vermeden önce üzerlerine fırçayla biraz yoğurt sürün
  • 15-20 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder