27.09.2010

Tavuk Bohçası


 
250gr yeşil kabak
250gr kırmızı biber
130gr sarı biber
200gr mozzarella
Bir tutam tuz
Bir tutam karabiber
Bir tutam kuru fesleğen (ben taze kıyılmış fesleğen kullandım)
800gr tavuk göğsü (dilimlenmiş olarak)
1 çay kaşığı sebzeli tuz (kullanmadım)
600gr su
400gr patates

Sos
20gr Thermomix sebze ya da tavuk konsantresi
40gr un
40gr krema

  • Hazneye kabaca doğranmış 100gr kabak ve 100gr kırmızı biberi koyarak 6 saniye 4 Hız büyükçe doğrayın
  • Kabaca doğranmış mozzarella ile, tuz, biber ve fesleğeni de ekleyip 5 saniye 3 Hız karıştırın
  • Tavuk dilimlerini hafifçe döverek inceltin
  • Dilimlerin ortasına mozzarellalı karışımı paylaştırın. Kürdan yardımı ile paket yaparak kapatın.
  • Tavuk bohçalarını Varoma Kabına yerleştirip üzerlerine sebzeli tuz, biber ve tuz serpin.
  • Varoma Tepsisine dilimlediğiniz kabak ve doğradığınız biberleri koyun
  • Hazneye su koyup buhar sepetini takın. Dilimlediğiniz patatesleri buhar sepetine koyun
  • Varoma Kabı ve Tepsisini de yerleştirip 30-35 dakika Varoma Isısı 1 Hızda pişirin.
  • Pişen sebze ve tavukları kenara alıp haznedeki suya Thermomix konsantresi, un ve krema ekleyin. 3 dakika 100°C 3 Hızda pişirin. 10 saniye 10 Hızda çırpın
  • Tavukları sebzeler ve sosla servis yapın



Afiyet olsun...




A Tutto Vapore kitabındaki bir tariften üzerinde değişiklikler yaparak adapte edilmiştir


Kitapta alternatif olarak verilen soğuk domates sosu tarifi

- Haznedeki suyu boşaltın. 
- 100gr soğan ve 1 diş sarımsak koyup 5 saniye 5 Hız doğrayın
- 400gr dörde doğranmış domates, 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1/4 çay kaşığı kırmızı acı toz biber, 1/2 çay kaşığı sebzeli tuz, 1/2 çay kaşığı kuru fesleğen, 1/2 çay kaşığı karabiber ve bir tutam şeker ekleyerek 12 saniye 5 Hız karıştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder