10.09.2010

Keten Tohumlu Ekmek

CLICK FOR ENGLISH
 
LDL kolestrolü düşürücü etkisi, şeker düzeyini ayarlayarak tokluk hissi yaratması, metabolizmayı hızlandırıcı etkisi ve daha birçok sayısız faydasını duyduktan sonra tariflerim arasında keten tohumuna da yer vermek istedim. Daha önce hiç kullanmamıştım. Oldukça memnun kaldığımı söyleyebilirim.

Lezzetli ve sağlıklı keten tohumlu ekmek tarifimiz için malzemelerimiz şöyle:


200gr su
20gr yaş maya
15gr bal
200gr un
250gr tam buğday unu
20gr zeytinyağı
5gr tuz
50gr keten tohumu
1 yemek kaşığı anason tohumu

  • Keten tohumunu bir kaseye alıp su ilave ederek 3 saat beklemeye bırakın

  • Suyu 1 dakika 37°C 1 Hız ısıtın
  • Maya ve bal ekleyip 4 saniye 4 Hız karıştırın
  • Unları ilave edin
  • Keten tohumlarını suyunu iyice süzdükten sonra ekleyin
  • Anason tohumu, yağ ve tuzu da ilave edip 4 dakika Yoğurma modunda yoğurun
  • Derin bir kaba alıp üzerini streç filmle örterek 1 saat mayalanmaya bırakın
  • Fırın tepsisine serdiğiniz yağlı kağıdın üzerini hafif yağlayın.
  • Hamurun yapışmaması için ellerinizi de çok az yağlayın. 
  • Hamura somun şekli vererek yağlı kağıt üzerine alın ve 1 saat daha mayalanmaya bırakın
  • Önceden 180°C ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder