16.09.2010

İncirli Muhallebi

CLICK FOR ENGLISH

Andrea bahçelerinden topladığı incirleri getirince bir gün arayla ne zamandır yapmayı düşündüğüm iki incirli tarif arka arkaya geldi.

6 kişilik

350gr incir, kabukları soyulmuş
80gr un
40gr mısır nişastası
120gr şeker
1 paket vanilya
1 litre süt

  • İncirleri 1-2 saniye aralıklarla Turbo tuşuna 5-6kez basarak püre haline getirin. 1 Ölçü Kapağı kadarını kenara ayırın
  • Un, nişasta ve şekeri ekleyin. 12 dakika 90°C'ye ayarlayıp 3 Hızda çalıştırın. Kapaktaki delikten yavaş yavaş sütü döküp vanilyayı ekledikten sonra sıçramaması için üzerini Ölçü Kapağı ile örterek hızı 3-4 seviyesine çıkartın
  • Muhallebinizi 6 kaseye paylaştırın. Soğuyunca üzerine kenara ayırdığınız incir sosunu dökün

Afiyet olsun...

Not: Isterseniz daha küçük kaselere servis yaparak porsiyon sayısını 8'e çıkarabilirsiniz. Elbette bu, ne kadar tatlı yemek istediğinize bağlı ;)

Lezzet Dergisi'ndeki bir tariften adapte edilmiştir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder