14.09.2010

İncirli Bar

CLICK FOR ENGLISH 
 
15gr tereyağı
350gr taze incir, kabukları soyulmuş
150gr bal
170gr yulaf ezmesi
100gr kabuksuz badem
60gr iri çekilmiş ceviz
50gr hindistan cevizi
50gr tuzsuz ayçekirdeği içi
50gr susam
Bir tutam tuz

  • Tereyağını 2 dakika 90°C 2 Hız eritin
  • İncir ve balı ekleyip 1-2 saniye aralıklarla Turbo tuşuna 5-6 kez basarak püre haline getirin
  • Geri kalan tüm malzemeleri ekleyip Saat Yönü Tersine Çalışma Fonksiyonu ile 1 dakika 2 Hız karıştırın
  • Karışımı yağlı kağıt serili orta boy bir fırın tepsisine alıp önceden 160°C ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin
  • Tepsiyi fırından alıp ılındırdıktan sonra ince çubuklar şeklinde dilimleyin (Ben 16 mini bar çıkardım)
  • Tekrar fırına verip 15-20 dakika daha pişirin
  • Fırından alıp soğuyunca servis yapın

Afiyet olsun...

Lezzet Dergisi'ndeki bir tariften adapte edilmiştir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder