28.09.2010

Maydanoz ve Dereotlu Balık Köftesi

CLICK FOR ENGLISH


600gr su
2 defne yaprağı
Tuz, karabiber
500gr kılçıksız balık
500gr patates
15gr maydanoz yaprağı
5-10gr dereotu
50gr taze soğan (yeşil kısımlarından da biraz koyun)
50gr mayonez
50gr galeta unu (+biraz da bulamak için)
Zeytinyağı
Sirke
Limon dilimleri

  • Hazneye su, tuz, biber ve defne yapraklarını koyun
  • Buhar sepetini takıp balık dilimlerini içine koyun
  • Küçük küçük doğradığınız patatesleri Varoma Kabına koyun
  • 25 dakika Varoma Isısı 1 Hızda pişirin
  • Pişen patatesleri bir kaba alın. Balığı ılınmaya bırakın
  • Haznedeki suyu boşaltın. Maydanoz ve dereotunu 5 saniye 7 Hız doğrayın. Yarısını patateslerin üzerine dökün. Zeytinyağı, sirke ve tuz ekleyip karıştırın
  • Hazneye kabaca doğranmış taze soğanları koyup 5 saniye 6 Hız doğrayın
  • Balık, galeta unu ve mayonezi ekleyip 30 saniye 3 Hız karıştırın
  • Karışımdan 12 köfte çıkacak şekilde parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve üzerlerine hafif bastırın
  • Galeta ununa bulayıp çok az yağ koyduğunuz teflon tavada kızartın
  • Köfteleri patates salatası ve limon dilimleri ile servis yapın

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder