16.02.2011

Zeytin, Domates, Soğan ve Peynirli Pide

CLICK FOR ENGLISH
  

Andrea'nın hediye ettiği ekmek kitabı çok işime yaradı. Bu pide tarifi de oradan. Daha önce de farklı kitaplardan farklı tarifler denediğim olmuştu ama bazen istenilen sonuçlar elde edilemiyor.

Tarifleri yaparken Thermomix'i kullanma olanağı da olunca hem işim kolaylaştı, hem de arzu ettiğim sonuçları aldım

Bu bol malzemeli pideyi herkese tavsiye ederim.

Pide Hamuru
380gr su
15gr yaş maya
660gr ekmeklik un
10gr tuz

İç Malzemesi
200gr provola peyniri (kabaca doğranmış)
350gr kırmızı soğan (dörde doğranmış)
35gr zeytinyağı
170gr çekirdeği çıkartılmış yeşil zeytin (ikiye doğranmış)
300gr kiraz domates (dörde doğranmış)
1 çay kaşığı kekik


Üzeri için
20gr su
20gr zeytinyağı
Bir tutam tuz

  • Suyu 1 dakika 37ºC 1 Hız ısıtın
  • Mayayı ekleyip 4 saniye 4 Hız karıştırın
  • Elenmiş un ve tuz ekleyip 4 dakika yoğurun
  • Yağlanmış derin bir kaba alıp üzerini streç filmle örterek 1,5 saat mayalanmaya bırakın

  • Peyniri 10 saniye 7 Hız doğrayıp kenara alın
  • Soğanları 10 saniye 4 Hız doğrayın. Gerekirse 2 saniye daha 5 Hız doğrayın
  • Zeytinyağı ekleyip Saat Yönü Tersine Çalışma Opsiyonunu seçerek 10 dakika 100ºC Kaşık Hızında pişirin, tuzla tatlandırın ve soğumaya bırakın

  • Mayalanan hamurdan 200 gramını kenara ayırın
  • Geri kalan hamuru 2 eşit bezeye bölün
  • Bezelerden birini oklavayla açarak yağlı kağıt serili 30cm çapında yuvarlak bir tepsiye serin
  • Üzerini yeşil zeytin, domates, peynir ve soğanla kaplayın. Kekik serpip çok az zeytinyağı gezdirin (Bu arada iç malzemesinin küçük bir kısmını daha sonra kullanmak için kenara ayırın)
  • İkinci bezeyi de oklavayla açıp en üste yerleştirerek kapatın

  • Kenara ayırdığınız 200gr hamuru oklavayla açın
  • Üzerini iç malzemesi ile kaplayın

  • Rulo yaparak sarın. Daha sonra bıçakla 7 eşit parçaya kesin
  • Resimdeki gibi pidenin ortasına yerleştirin
  • 20gr su, 20g zeytinyağı ve bir tutam tuzu 10 saniye 3 Hız çırpın
  • Fırçayla pidenin üzerine sürün

  • Önceden 200ºC ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Daha sonra fırının ısısını 180ºC'ye indirerek 30-35 dakika daha pişirin
  • Ilınmaya bırakın

Afiyet olsun...


Notlar:
  1. Provola yerine kaşkaval ya da gravyer peyniri de kullanılabilir
  2. Bu tarifte bolca soğan kullanıyoruz. Benim damak tadıma göre soğan miktarı biraz daha azaltılabilir diye düşünüyorum. Bir dahaki sefere öyle deneyeceğim. Eğer soğan seviyorsanız aynı tarifteki gibi de bırakabilirsiniz.


Üzerinde değişiklikler yaparak Sara Papa'nın Tutta la Bontà del Pane Kitabında yer alan Pitta Ripiena con olive schiacciate, pomodori, cipolle e provola silana tarifinden uyarlanmıştır

  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder