40gr parmesan, kabaca doğranmış
40 gr soğan
40gr tereyağı (20 + 20)
40gr sızma zeytinyağı (Ben 20gr kullandım)
320gr Carnaroli yada Arborio Pirinci
100gr beyaz şarap
900gr kaynar su
1 yemek kaşığı Thermomix Sebze Konsantresi (Ben 40gr kullandım)
Tuz (eğer gerek olursa)
2 paket safran (Kullandığım markanın 1 paketi = 0,1gr)
Ön Not: Pişirme işlemleri Ölçü Kapağı ile kapatmadan yapılacak
- Parmesanı hızı kademeli olarak 2'den 9'a çıkartarak rendeleyip kenara alın
- Soğanı 3 saniye 5 Hız rendeleyin ve spatula ile ortada toplayın
- Tereyağının 20 gramı ile birlikte zeytinyağını ekleyip 3 dakika 100ºC 1 Hız pişirin
- Pirinci ekleyip Saat Yönü Tersine Opsiyonunu (SYTÇ) seçerek 3 dakika 100ºC 1 Hız kavurun
- Şarabı ekleyip SYTÇ ile 1 dakika 100ºC 1 Hız pişirin
- 850gr kaynar su ve Thermomix sebze konsantresini ekleyin. Safranı kalan 50gr suda erittikten sonra ilave edin
- SYTÇ ile 14-15 dakika 100ºC 1 Hız pişirin
- Servis kasesine alıp parmesan ve kalan 20gr tereyağını ekleyip karıştırdıktan sonra tabaklara servis yapın
- Arzu edilirse üzerine ayrıca parmesan serpilebilir
Buon Appetito...
Üzerinde değişiklikler yaparak Io e il mio Bimby kitabındaki Risotto alla Milanese tarifinden uyarlanmıştır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder