17.02.2011

Milan Usulü Risotto "Risotto alla Milanese"

CLICK FOR ENGLISH

   
40gr parmesan, kabaca doğranmış
40 gr soğan
40gr tereyağı (20 + 20)
40gr sızma zeytinyağı (Ben 20gr kullandım)
320gr Carnaroli yada Arborio Pirinci
100gr beyaz şarap
900gr kaynar su
1 yemek kaşığı Thermomix Sebze Konsantresi (Ben 40gr kullandım)
Tuz (eğer gerek olursa)
2 paket safran (Kullandığım markanın 1 paketi = 0,1gr)


Ön Not: Pişirme işlemleri Ölçü Kapağı ile kapatmadan yapılacak
  • Parmesanı hızı kademeli olarak 2'den 9'a çıkartarak rendeleyip kenara alın
  • Soğanı 3 saniye 5 Hız rendeleyin ve spatula ile ortada toplayın
  • Tereyağının 20 gramı ile birlikte zeytinyağını ekleyip 3 dakika 100ºC 1 Hız pişirin
  • Pirinci ekleyip Saat Yönü Tersine Opsiyonunu (SYTÇ) seçerek 3 dakika 100ºC 1 Hız kavurun
  • Şarabı ekleyip SYTÇ ile 1 dakika 100ºC 1 Hız pişirin
  • 850gr kaynar su ve Thermomix sebze konsantresini ekleyin. Safranı kalan 50gr suda erittikten sonra ilave edin
  • SYTÇ ile 14-15 dakika 100ºC 1 Hız pişirin
  • Servis kasesine alıp parmesan ve kalan 20gr tereyağını ekleyip karıştırdıktan sonra tabaklara servis yapın
  • Arzu edilirse üzerine ayrıca parmesan serpilebilir

Buon Appetito...


Üzerinde değişiklikler yaparak Io e il mio Bimby kitabındaki Risotto alla Milanese tarifinden uyarlanmıştır
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder