3.02.2011

Napolitan Ekmek

CLICK FOR ENGLISH
    

Bu tarifi daha önce yapmış ve yayınlamıştım. Fotoğrafsız olarak yayınlanan tek tarifti. Geçenlerde nihayet tekrar yapıp fotoğraflarını çektim o nedenle yeniden yayınlıyorum. Biz çok seviyoruz, umarım siz de beğenirsiniz


Hamuru için
170gr su
100gr süt
1 tatlı kaşığı şeker
25gr yaş maya
500gr un
1 tatlı kaşığı tuz

İç malzemesi
150gr provolone peyniri, kabaca doğranmış (ya da kaşar, kaşkaval, gouda vb başka bir peynir)
50gr pecorino peyniri, kabaca doğranmış (ya da parmesan, eski kaşar vb)
150gr salam, kabaca doğranmış (ya da sosis veya sucuk)
40gr tereyağı ya da margarin (oda sıcaklığında)

  • Hazneye suyu, sütü ve şekeri koyup 1 dakika 37° 2 Hızda ısıtın
  • Mayayı ekleyerek 10sn 3 Hız karıştırın
  • Unu eleyerek hazneye koyun ve tuzu da ekleyerek 3 dakika Hamur modunda yoğurun.
  • Elde ettiğiniz hamuru ayrı bir kaba alın, üzerini örterek en az 1 saat mayalanmaya bırakın

  • Yıkayıp kuruladığınız hazneye provolone peyniri koyun. 10sn 8 Hız rendeleyin. Ayrı bir kaba alın.
  • Pecorino peynirini 10sn 8 Hız rendeleyin ve ayrı bir kaba alın.
  • Salamı 10sn 7 Hız doğrayın

  • Hamuru unladığınız bir yüzey üzerinde yaklaşık 30x40cm ebatında açın.
  • Açtığınız hamurun üzerine tereyağını sürün.
  • Hamurunuzun üzerini peynir ve salamla kaplayın.

  • Yuvarlayarak rulo şeklinde sarın. Daha sonra uçlarını birleştirerek çember şekli verin.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye alın. Üzerini örterek 1 saat daha mayalanmaya bırakın.


    • Önceden ısıtılmış fırında önce 10 dakika 200°C sonra 20-25 dakika 180°C'de pişirin.

    Afiyet olsun....

    Io e il mio Bimby kitabındaki Tortano Napoletano tarifinden üzerinde değişiklikler yaparak adapte edilmiştir.
       
     

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder