28.02.2011

Buharda Patates ve Ispanak eşliğinde Hardal Soslu Somon

CLICK FOR ENGLISH


4 Kişilik
4 dilim somon
450gr ıspanak
500gr patates
Tuz, karabiber
Arzuya göre ince doğranmış maydanoz

900gr su

Sos için
100gr beyaz şarap
200gr krema (ben light krema kullandım)
1 1/2 yemek kaşığı tazek sıkılmış limon suyu
70gr tereyağı,
70gr hardal
Bir tutam tuz
Karabiber

  • Sosu hazırlamak için şarabı hazneye koyup 5 dakika 100ºC 1 Hız ısıtın
  • Krema, doğranmış tereyağı, hardal, limon suyu, tuz ve biber ekleyip 30 saniye 3 Hız karıştırın ve sos kasesine alın. 

  • Hazneyi yıkamaya gerek kalmadan 900gr su koyun, Buhar Sepetini takın ve 7 dakika 100ºC 1 Hız ısıtın
  • Doğradığınız patatesleri Buhar Sepetine koyun
  • Doğradığınız ıspanakları Varoma Kabına Koyun
  • 10 dakika Varoma Isısı 1 Hız buharda pişirin
  • Balıkları tuz ve biberle tatlandırıp Varoma Tepsisine yerleştirin
  • Sebzeler 10 dakika piştikten sonra içinde balıkların olduğu Varoma Tepsisini de yerleştirerek 20 dakika Varoma Isısı 1 Hız pişirin. (Bu sırada ıspanakları çatalla hafif karıştırın ki delikler tıkanmadan balıkların da pişmesi için buhar geçişine imkan olsun)
  • 20 dakika tamamlandıktan sonra patates ve ıspanakları kenara alın. Balıkları pişirmeye 5-10 dakika daha devam edin
  • Patates ve ıspanakları biraz zeytinyağı ve tuzla tatlandırın
  • Sosu mikrodalga fırında tekrar ısıtın
  • Somon balıklarının üzerine sos gezdirip ıspanak ve patateslerle birlikte servis yapın
  • Arzuya göre üzerine maydanoz serpilebilir

Afiyet olsun...
 

Üzerinde değişiklikler yaparak şu tariften adapte edilmiştir
magico5619'a paylaşım için teşekkürler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder