2 diş sarımsak
15gr maydanoz yaprağı
40gr kapari
2 adet herbiri 600gr'lık palamut balığı (Ben 500gr ayıklanmış balık fileto kullandım)
35gr sızma zeytinyağı
Tuz, karabiber
350gr kiraz domates
100gr beyaz şarap
250gr su
- 1 diş sarımsak, maydanoz ve 10gr kapariyi 5 saniye 7 Hız doğrayın
- Varoma Kabını fırçayla hafif yğlayarak balıkları dizin
- Hazırladığınız maydanozlu karışımın yarısını balıkların üzerine sürün.
- Üzerlerine yağ gezdirip tuz ve karabiber serpin
- 10 kiraz domatesi ikiye doğrayıp çekirdeklerini çıkartarak balıkların üzerine koyun
- Haznede kalan maydanozlu karışımın üzerine kalan 30gr kapariyi, 1 diş sarımsağı ve 35gr sızma zeytinyağını ekleyip Saat Yönü Tersine Çalışma (SYTÇ) Fonksiyonunu seçerek 4 dakika 100ºC 1 Hız pişirin
- Hazneye şarap, su ve kalan kiraz domatesleri ekleyin. Varomayı da yerleştirerek SYTÇ ile 20 dakika Varoma Isısı 1 Hız pişirin
- Balığı sosuyla birlikte servis yapın
Afiyet olsun...
Üzerinde değişiklikler yaparak Voi...Noi...Bimby Dergisinde yeralan Palamita con Capperi e Pomodorini tarifinden adapte edilmiştir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder