2.02.2011

Kapari ve Kiraz Domatesli Balık

CLICK FOR ENGLISH
  
 
2 diş sarımsak
15gr maydanoz yaprağı
40gr kapari
2 adet herbiri 600gr'lık palamut balığı (Ben 500gr ayıklanmış balık fileto kullandım)
35gr sızma zeytinyağı
Tuz, karabiber
350gr kiraz domates
100gr beyaz şarap
250gr su

  • 1 diş sarımsak, maydanoz ve 10gr kapariyi 5 saniye 7 Hız doğrayın
  • Varoma Kabını fırçayla hafif yğlayarak balıkları dizin
  • Hazırladığınız maydanozlu karışımın yarısını balıkların üzerine sürün.
  • Üzerlerine yağ gezdirip tuz ve karabiber serpin
  • 10 kiraz domatesi ikiye doğrayıp çekirdeklerini çıkartarak balıkların üzerine koyun

  • Haznede kalan maydanozlu karışımın üzerine kalan 30gr kapariyi, 1 diş sarımsağı ve 35gr sızma zeytinyağını ekleyip Saat Yönü Tersine Çalışma (SYTÇ) Fonksiyonunu seçerek 4 dakika 100ºC 1 Hız pişirin
  • Hazneye şarap, su ve kalan kiraz domatesleri ekleyin. Varomayı da yerleştirerek SYTÇ ile 20 dakika Varoma Isısı 1 Hız pişirin
  • Balığı sosuyla birlikte servis yapın

Afiyet olsun...


Üzerinde değişiklikler yaparak Voi...Noi...Bimby Dergisinde yeralan Palamita con Capperi e Pomodorini tarifinden adapte edilmiştir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder