750gr su
1 çay kaşığı iri tuz
20gr soğan
1 çay kaşığı kurutulmuş defne yaprağı
1 çay kaşığı kurutulmuş kekik
20gr rendelenmiş zencefil
250gr pirinç
600-750gr somon balığı (kılçıksız)
150gr kırmızı biber, orta büyüklükte doğranmış
250gr bezelye
Tuz, karabiber
Sızma zeytinyağı (Arzuya göre)
- Hazneye su, tuz, soğan, defne yaprağı, kekik ve zencefil koyun
- Buhar sepetini takarak içine pirinci koyun
- Varoma Kabına somon dilimlerini dizin ve biberleri koyun
- Varoma Tepsisine bezelyeleri koyun
- 21-25 dakika Varoma Isısı 2-3 Hız buharda pişirin
- Tabaklara servis yapıp arzuya göre tuz, karabiber serpip üzerine zeytinyağı gezdirin. (Ben zeytinyağı kullanmadım). Sıcak servis yapın
ALTERNATİF
- Bu yemeği isterseniz özellikle yaz aylarında pirinç salatası şeklinde de servis yapabilirsiniz. Pirinç ve sebzeleri derin bir kaba alın. Doğradığınız somonu ekleyin. Biraz sızma zeytinyağı ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra hepsini karıştırın. Bir süre buzdolabında beklettikten sonra servis yapın
Afiyet olsun...
Üzerinde değişiklikler yaparak şu tariften uyarlanmıştır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder