22.02.2011

Körili ve Muzlu Tavuk

CLICK FOR ENGLISH

   

1 diş sarımsak
30gr sızma zeytinyağı
1 çay kaşığı paprika ya da tatlı toz biber
Bir tutam tuz
500gr tavuk göğüs, orta büyüklükte doğranmış

60gr soğan, dörde doğranmış
30gr zeytinyağı
1 çay kaşığı toz zencefil
2 yemek kaşığı köri (arzuya göre daha az da olabilir)
Pulbiber
200gr kaynar su
1 çay kaşığı Thermomix sebze konsantresi
150gr muz, kabuğu soyulup dilimlenmiş

  • Hazneye sarımsağı koyup 5 saniye 7 Hız doğradıktan sonra spatula ile ortada toplayın
  • Zeytinyağı, paprika ve tuz ekleyip 10 saniye 3 Hız karıştırın
  • Doğranmış tavuk etlerini bir kaba alıp üzerine hazırladığınız sosu dökerek karıştırın.
  • Kapakla örtüp buzdolabında en az yarım saat dinlendirin

  • Soğanı 5 saniye 7 Hız doğrayıp spatula ile ortada toplayın
  • Zeytinyağı ilave edip 3 dakika 100ºC 1 Hız pişirin
  • Tavuğu ilave edip Saat Yönü Tersine Çalışma (SYTÇ) opsiyonunu seçerek 3 dakika 100ºC Kaşık Hızında pişirin
  • Toz zencefil, köri, pul biber, kaynar su ve sebze konsantresini ekleyip SYTÇ ile 5 dakika 100ºC Kaşık Hızında pişirin
  • Muz dilimlerini ekleyip SYTÇ ile 3-5 dakika daha 100ºC Kaşık Hızında pişirin
  • Sıcak servis yapın. Yanında pilav ile servis yapabilirsiniz

Afiyet olsun...


Üzerinde birkaç değişiklik yaparak Oggi Frutta kitabındaki "Pollo al Curry e Banana" tarifinden adapte edilmiştir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder