Hamuru için
350gr su
15gr yaş maya
600gr ekmeklik un
10gr tuz
20gr sızma zeytinyağı
İç malzemesi
Kiraz domates
Fesleğen yaprakları
Süslemek için
1 tatlı kaşığı dolusu kakao (Sapı için)
25gr ıspanak ya da pazı yaprağı (yapraklar için)
35gr un
2 yumurta sarısı
Süt
Tuz
- Suyu 1 dakika 37ºC 1 Hız ısıtın
- Mayayı ekleyip 4 saniye 4 Hız karıştırın
- Unu eleyerek ekleyin. Tuz ve yağ ilave edip 3,5 dakika yoğurun
- Derin bir kaba alıp üzerini streç filmle örterek 1-1,5saat mayalanmaya bırakın
Kahverengi Üzüm Sapı için
- Hazneye 130gr hamur ve kakaoyu koyup 3 dakika yoğurun ve kenara alın
- Temizlediğiniz hazneye 35gr un ve 25gr ıspanak yaprağı koyun. 10 saniye 6 Hız çalıştırın. Daha sonra gerekirse spatula ile toplayıp 5 saniye 7 Hız çalıştırın
- Hazneye tekrar 130gr hamur koyup 3 dakika yoğurun
- Kahverengi hamur ile üzümün sapını, yeşil hamur ile yaprakları şekillendirin
- Üzümler için beyaz hamurdan küçük parçalar kopartıp elinizle açın ve ortalarına birer küçük kiraz domates ve fesleğen yaprağı koyarak kapatın. Hepsini üzüm salkımı oluşturacak şekilde dizin.
- Yumurta sarılarını 2 tatlı kaşığı süt ve çok az tuz ile çırpın. Fırça yardımıyla ekmeğin üzerine sürün
- 180ºC önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin
Afiyet olsun...
Sara Papa'nın "Tutta la Bontà del Pane" kitabındaki Grappolo di Pane con Pachino tarifinden üzerinde değişiklikler yaparak adapte edilmiştir
Bellissima questa tua ricetta, ciao
YanıtlaSilGrazie mille Stefania
YanıtlaSilHo pubblicato questa ricetta anche in inglese
Puoi vedere il link sopra
Se ti serve una traduzione in italiano fammi sapere ;)