Herkese Merhaba,
Sık sık İtalyan mutfağından tariflere yer verdiğim için un çeşitleri konusunda bu yazıyı yazmam şarttı.İtalya'da kullanılan başlıca unlardan bazıları "00", "0" ve "manitoba" olarak geçiyor. Türkiye'deki sınıflandırma ise bu şekilde değil. Gerçi "00" tip un ve "0" arasındaki fark atla deve değil ama yine de açık ve net olmak için bunlara eşdeğer unların hangileri olduğu ile ilgili olarak, un üreten birkaç firmaya mail attım. Şu ana Söke Un'dan ve Sinangil Un'dan yanıt geldi.
Söke Un: Tüketici ürünlerinde
"00" tip un için "Söke Geleneksel"
"0" tip un için "Söke Gelenek" unlarını öneriyorlar.
Sinangil Un: Marketlerde satılan BÜTÜN ürünlerinin "0" tip un sınıfına girebileceğini söylediler.
Profesyonel ürünlerde ise
"00" tip un için "Söke Yeşili"
"0" tip un için "Söke Mavisi" kullanılabilir. Ancak profesyonel ürünler fırın ve pastanelere satıldığı için en az 25kg'lık ambalajlarda satılıyor.
Manitoba ile ilgili henüz bir eşdeğer ürün bulamadım.
Eğer başka firmalardan cevap alırsam bu yazıyı güncellerim.
Sevgiler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder