Peynirli Kiş yaparken kullandığımız Brisé hamurunu başka kombinasyonlarla tuzlu ya da tatlı herhangi bir tart yapımında da kullanabilirsiniz.
Brisé hamuru (26cm çapında tart kabı için)
250gr un
100gr oda sıcaklığında küp küp doğranmış tereyağı (ya da margarin)
Bir tutam tuz
70gr soğuk su
- Hazneye önce unu daha sonra diğer malzemeleri koyarak 20sn 4-5 Hızda çalıştırın
- Hamuru elinizle toparlayıp streç filme sarın.
- Kullanmadan önce en az yarım saat buzdolabında bekletin.
Peynirli Kiş için
100gr gravyer peyniri (ya da emmental)
Brisé hamuru
100gr küçük doğranmış tavuk sosis (ya da pastırma)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yumurta
100gr süt
100gr krema
30gr parmesan peyniri rendesi
Yeteri kadar tuz, karabiber
- Gravyer peynirini 5 saniye 4 Hızda doğrayın ve ayrı bir tabağa alın.
- Hazneye küçük küçük doğranmış sosisi ve yağı koyduktan sonra saat yönü tersine çalışma opsiyonunu seçerek 3 dakika 100°C Kaşık Hızında pişirin
- Tepsiye yağlı kağıt serdikten sonra oklava ile açtığınız Brisé hamuru ile kaplayın. (Hamur tart kalıbının kenarlarını da kaplasın)
- Önce sosis, sonra gravyer peyniri ile kaplayın.
- TM31 haznesine yumurtaları, sütü, kremayı, parmesanı, tuz ve karabiberi koyduktan sonra 10 saniye 5 Hızda çırpın.
- Hazırladığınız karışımı hamurun üzerine dökün. Önceden 180° ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Afiyet olsun...
Tarif Io e il mio Bimby kitabından uyarlanmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder