9.12.2009

Penne all'Arrabbiata

CLICK FOR ENGLISH
PER ITALIANO 
 


Çok sevilen, acılı, klasik bir İtalyan makarna sosu "arrabbiata". Daha çok "penne" yani kalem makarna ile anılan bir sos olmakla beraber başka bir makarna ile de kullanabilirsiniz.

320-400 gr makarna için
20gr maydanoz yaprağı
5 diş sarımsak
30gr sızma zeytinyağı
1/2 - 1 çay kaşığı pul biber (isteğe göre miktarı arttırıp azaltabilirsiniz)
400gr küp doğranmış konserve domates
50gr su
Yeterince tuz, karabiber
Parmesan rendesi

  • Maydanozu 5sn 7 Hızda kıyın. Ayrı bir tabağa alın
  • Thermomix'i 6 Hızda çalıştırın ve kapaktaki delikten sarımsakları atın (5 saniye 6 Hız)
  • Haznenin kenarlarına yayılan sarımsakları spatula yardımıyla toplayın. Yağ ve pul biber ekleyerek 2 dakika 100°C 1 Hızda pişirin.
  • Maydanozu ekleyerek 1 dakika 100°C 1 Hızda pişirin.
  • Konserve domates ve suyu ekleyin. 10 dakika 100°C Kaşık hızında pişirin.
  • Tuzu ve karabiberi ekleyin. 5 dakika 100°C Kaşık hızında pişirin.
  • Haşlayıp süzdüğünüz makarnaların üzerine sosu dökerek karıştırın. Tabaklara servis edin. Üzerine parmesan peyniri serpin.

Not:Makarnanın pişer pişmez yenmesi esastır. Eğer hemen yiyemeyecekseniz, haşladığınız makarnayı süzdükten sonra süzgeçte bırakın. Servis yapmadan önce bir tavada ısıttığınız sosun üzerine ekleyip karıştırarak ısıtın ve hemen servis yapın.
    
Not 2:İki porsiyon hazırlayacaksanız, sosun yarısını buzlukta dondurup, daha sonra ihtiyacınız olduğunda kullanabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder