PER ITALIANO
Çok sevilen, acılı, klasik bir İtalyan makarna sosu "arrabbiata". Daha çok "penne" yani kalem makarna ile anılan bir sos olmakla beraber başka bir makarna ile de kullanabilirsiniz.
320-400 gr makarna için
20gr maydanoz yaprağı
5 diş sarımsak
30gr sızma zeytinyağı
1/2 - 1 çay kaşığı pul biber (isteğe göre miktarı arttırıp azaltabilirsiniz)
400gr küp doğranmış konserve domates
50gr su
50gr su
Yeterince tuz, karabiber
Parmesan rendesi
- Maydanozu 5sn 7 Hızda kıyın. Ayrı bir tabağa alın
- Thermomix'i 6 Hızda çalıştırın ve kapaktaki delikten sarımsakları atın (5 saniye 6 Hız)
- Haznenin kenarlarına yayılan sarımsakları spatula yardımıyla toplayın. Yağ ve pul biber ekleyerek 2 dakika 100°C 1 Hızda pişirin.
- Maydanozu ekleyerek 1 dakika 100°C 1 Hızda pişirin.
- Konserve domates ve suyu ekleyin. 10 dakika 100°C Kaşık hızında pişirin.
- Tuzu ve karabiberi ekleyin. 5 dakika 100°C Kaşık hızında pişirin.
- Haşlayıp süzdüğünüz makarnaların üzerine sosu dökerek karıştırın. Tabaklara servis edin. Üzerine parmesan peyniri serpin.
Not:Makarnanın pişer pişmez yenmesi esastır. Eğer hemen yiyemeyecekseniz, haşladığınız makarnayı süzdükten sonra süzgeçte bırakın. Servis yapmadan önce bir tavada ısıttığınız sosun üzerine ekleyip karıştırarak ısıtın ve hemen servis yapın.
Not 2:İki porsiyon hazırlayacaksanız, sosun yarısını buzlukta dondurup, daha sonra ihtiyacınız olduğunda kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder