150gr esmer şeker
150gr oda sıcaklığında margarin (ya da tereyağı)
3 yumurta (herbiri yaklaşık 60gr)
200gr un
1 paket kabartma tozu
50gr espresso ristretto (sert olarak hazırlanmış espresso kahvesi)
15gr bitter çikolata
- Şekeri hazneye koyup 10sn 10Hızda toz haline getirin
- Margarini ekleyerek 30sn 4Hızda karıştırın
- TM31 3Hızda çalışır haldeyken birer birer yumurtaları ekleyin ve 10sn daha çırpın (toplam 35sn)
- Unu ve kabartma tozunu ekleyin
- Kek kalıbını biraz margarinle yağlayın ve karışımın 1/3'ini dökün
- Karışımın 1/3'ünü ayrı bir kaba alın. Ve 1/3'ünü haznede bırakın
- Çikolatayı benmari usulü eritin (ya da mikrodalga fırında 400w eritin)
- Hazırladığınız kahveyi ve çikolatayı hazneye dökün. 10sn 4Hızda çalıştırın
- Kahveli karışımı kek kalıbındaki karışımın üzerine dökün
- Ayrı kaba aldığınız son 1/3'lük karışımı da en üste dökün. Bir kaşık yardımı ile kabaca karıştırın.
- 180°'de pişirin.
Not1: Tarifin orijinalinde pişme süresi olarak 30dakika dese de benim 50dakika pişirmem gerekti. Bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
Not2:Kullandığım kek kalıbının boyutları 11x22cm
Not3:Dilerseniz üzerini TM31 ile hazırladığınız pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.
Tarif İtalyanca Voi...Noi...Bimby dergisinin ekinden alınmıştır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder