10.12.2009

Kabak Kremalı Makarna

CLICK FOR ENGLISH

İtalyanca forumlardan bulduğum hem hafif, hem lezzetli, hem de pratik bir makarna sosu... Kalem, burgu, kelebek ya da istediğiniz başka tür bir makarna ile yapılabilir.

500gr makarna için
350gr yıkanmış ve büyükçe doğranmış yeşil kabak (kabuklarını soymadan)
120gr süt
30gr zeytinyağı
40gr parmesan rendesi
1 diş sarımsak
Tuz

  • TM31 haznesine yağı ve sarımsağı koyup 2dakika 100° 5Hızda pişirin
  • Kabakları ekleyin, saat yönü tersine opsiyonunu seçin, 10dakika 100° Kaşık Hızında pişirin
  • Sütü ekleyin, 10dakika 100° Kaşık Hızında pişirin.
  • Tuz ve parmesanı ekleyin. 20sn 8Hızda krema haline getirin.
  • Kremayı haşladığınız makarnanın üzerine dökerek karıştırdıktan sonra tabaklara servis edin.
Üzerine parmesan peyniri dökebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Tarif cookaround sitesinin İtalyanca forum sayfasındaki bir tariften uyarlanmıştır.

1 yorum:

  1. Very good pasta.
    can you teach me to cook?
    best wishes from Australia

    YanıtlaSil