14.12.2009

Örgü Ekmek

CLICK FOR ENGLISH
  


Pan Brioche hamuru ile yapılan bu ekmeğin iç malzemesini arzunuza göre değiştirebilirsiniz. Özellikle kahvaltı için ideal...

Hamuru için
250gr süt
550gr un
50gr zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
10gr tuz
25gr yaş maya
1 yumurta

1 yumurta sarısı (üzerine sürmek için)

İç Malzemesi
80gr sosis (ya da salam)
100gr kaşar vb peynir
20-25 zeytin (çekirdeksiz)

  • Hazneye sütü koyun. 30 saniye 37°C 1 Hız ısıtın.
  • Şeker ve yaş mayayı ekleyin. 5 saniye 4 Hızda çırpın
  • Unu eleyerek hazneye koyun ve zeytinyağı, tuz ve yumurtayı ekleyin. 


  • Hamur modunda 3 dakika yoğurun. 


  • Ayrı bir kaba alıp üzerini kapatarak 1 saat mayalanmaya bırakın.




  • Hamur mayalandıktan sonra bir oklava yardımı ile yaklaşık 45 x 50 cm açın. 


  • Açtığınız hamuru boylamasına 3 eşit parçaya kesin. 


  • Sosisi 5 saniye 5 Hızda doğrayın, birinci hamurun üzerine yayın.
  • Peyniri 5 saniye 6-7 Hız doğrayın, ikinci hamurun üzerine yayın.
  • Zeytini 5 saniye 4 Hızda doğrayın, üçüncü hamurun üzerine yayın.

 
  • Her birini rulo yapın ve iç malzemesinin pişerken dışarı taşmaması için güzelce kapatın.


  • Bu üç ruloyu saç örgüsü gibi örün ve yağlı kağıt kaplı fırın tepsisine alıp üzerini örterek bir saat daha mayalanmaya bırakın.


  • Mayalanma işlemi bitince yumurta sarısını bir fırça yardımı ile üzerine sürün. Arzu ederseniz üzerine çörek otu, susam vb serpin.


  • Önceden 200°C ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. 


Afiyet olsun...



Üzerinde değişiklik yaparak Io e il mio Bimby kitabındaki Pane Treccia di Pan Brioche Ripiena başlıklı tariften adapte edilmiştir.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder