Pan Brioche hamuru ile yapılan bu ekmeğin iç malzemesini arzunuza göre değiştirebilirsiniz. Özellikle kahvaltı için ideal...
Hamuru için
250gr süt
550gr un
50gr zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
10gr tuz
25gr yaş maya
1 yumurta
1 yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
İç Malzemesi
80gr sosis (ya da salam)
100gr kaşar vb peynir
20-25 zeytin (çekirdeksiz)
- Hazneye sütü koyun. 30 saniye 37°C 1 Hız ısıtın.
- Şeker ve yaş mayayı ekleyin. 5 saniye 4 Hızda çırpın
- Unu eleyerek hazneye koyun ve zeytinyağı, tuz ve yumurtayı ekleyin.
- Hamur modunda 3 dakika yoğurun.
- Ayrı bir kaba alıp üzerini kapatarak 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Hamur mayalandıktan sonra bir oklava yardımı ile yaklaşık 45 x 50 cm açın.
- Açtığınız hamuru boylamasına 3 eşit parçaya kesin.
- Sosisi 5 saniye 5 Hızda doğrayın, birinci hamurun üzerine yayın.
- Peyniri 5 saniye 6-7 Hız doğrayın, ikinci hamurun üzerine yayın.
- Zeytini 5 saniye 4 Hızda doğrayın, üçüncü hamurun üzerine yayın.
- Her birini rulo yapın ve iç malzemesinin pişerken dışarı taşmaması için güzelce kapatın.
- Bu üç ruloyu saç örgüsü gibi örün ve yağlı kağıt kaplı fırın tepsisine alıp üzerini örterek bir saat daha mayalanmaya bırakın.
- Mayalanma işlemi bitince yumurta sarısını bir fırça yardımı ile üzerine sürün. Arzu ederseniz üzerine çörek otu, susam vb serpin.
- Önceden 200°C ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
Üzerinde değişiklik yaparak Io e il mio Bimby kitabındaki Pane Treccia di Pan Brioche Ripiena başlıklı tariften adapte edilmiştir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder