Focaccia çok sevilen bir İtalyan pidesidir. Geleneksel İtalyan pizzasından en temel farkı, pizzanın hamuru daha ince olmasıdır.
Ana yemekler yanında ekmek yerine ya da pizza olarak kullanabileceğiniz gibi, kahvaltılık olarak da kullanabilirsiniz.
Hamuru için
100gr süt
200gr su
10gr şeker
25gr yaş maya
600gr un
50gr zeytinyağı
10gr tuz
Üstü için
50gr su
45gr zeytinyağı
10gr tuz
200gr ince doğranmış soğan
200gr dörde doğranmış kiraz domates
2 dal biberiye (sadece yapraklar)
Yapılışı:
- Su, süt ve şekeri hazneye koyup 1 dakika 37°C 1 Hız ısıtın.
- Yaş mayayı ilave edip 5 saniye 4 Hız çırpın.
- Unu eleyerek ilave edin. Zeytinyağı ve tuzu ekleyin. Yoğurma fonksiyonu ile 4 dakika yoğurun.
- Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Üzerine fırçayla zeytinyağı sürün. Hamuru ellerinizle fırın tepsisine yayarak tepsiyi kaplayın. Çatalla delikler açın.
- Üzerini nemli bir bezle örtüp 1 - 1,5 saat kadar mayalanmaya bırakın.
- Üstü için su, yağ ve tuzu 10 saniye 3 Hız çırpın. Bir fırça yardımıyla mayalanmış hamurun üzerine sürün.
- Soğanı, domatesleri ve biberiye yapraklarını hamurun üzerine eşit olarak dağıtın.
- Önceden 200°C ısıtılmış fırında yaklaşık 30 - 35 dakika pişirin.
Afiyet olsun...
Üzerinde değişiklik yaparak Io e il mio Bimby'deki Focaccia tarifinden adapte edilmiştir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder