PER ITALIANO "Vellutata di Finocchio"
Malzemeler:
600gr rezene, yıkanmış ve kabaca doğranmış
200gr süt
350gr su
30gr tereyağı
30gr mısır nişastası
Yeterince tuz
Muskat
Karabiber
Süslemek için rezene otu
Yapılışı:
- Rezeneyi hazneye koyun. 10 - 15 saniye 4-5 Hız doğrayın.
- Su ve sütü ekleyerek 20 dakika 90°C 1 Hız pişirin.
- Tereyağı, muskat, tuz, karabiber ve mısır nişastasını ilave edip 7 dakika 100°C 3-4 Hız pişirin.
- 2 dakika 9 Hızda çırptıktan sonra servis yapın.
- Üzerini rezene otu ile süsleyin. Karabiber serpin.
brigidaa'ya paylaşım için teşekkürler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder