24.12.2009

Cevizli Ekmek

280gr su
150gr süt
10gr şeker
15gr tuz
700gr un
25gr zeytinyağı
25gr yaş maya
100gr ceviz içi

  • Cevizin 65gramını hazneye koyun. 6sn 5Hızda toz haline getirin. Ayrı bir tabağa alın.
  • Kalan 35gramı bir bıçak yardımıyla ya da elinizle büyükçe parçalayın.
  • Su, süt, yağ ve şekeri hazneye koyun. İçine elinizle parçaladığınız mayayı atın. 1dakika 37° 3Hızda ısıtın.
  • Ayrı derin bir kapta unu, toz haline getirdiğiniz cevizi ve parçaladığınız cevizleri karıştırın. Unlu karışımı hazneye ekleyin. Tuzu ilave edin. 2,5dakika 'Hamur Modu'nda yoğurun.
  • Hamuru unladığınız zeminin üzerine koyun. Ellerinizi unlayın. Eğer hamur çok yapış yapışsa biraz un ekleyebilirsiniz. Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Herbirini elinizle yaklaşık 10x25cm ebatında açın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. (Fırınınız standart boyutlarda ise 2 tepsi gerekecektir)
  • Hamurların üzerine bıçakla boylamasına 1, enlemesine 3 çizik atın. Üzerlerini temiz ve kuru bir bezle örterek en az 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • 200° önceden ısıtılmış fırında 20dakika pişirin.

Afiyet olsun...

Tarifin orijinaline buradan ulaşılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder