24.12.2009

Elmalı Tart

CLICK FOR ENGLISH

600gr elma
1 limon suyu ve kabuğu (mümkünse organik)
200gr şeker
50gr fındık
3 yumurta
125gr yogurt
70gr margarin
200gr un
Bir tutam tuz
1 paket kabartma tozu

  • Elmaların kabuklarını soyarak düzgünce dilimleyin. Ayrı bir kaba alın, üzerine limon suyunu dökerek karıştırın.
  • 26cm çapında bir tart tepsisini yağlayıp unlayın. (ya da yağlı kağıt kullanın)
  • Limon kabuğunun üst kısmını (beyaz kısmı hariç) doğrayın. Hazneye şekeri, limon kabuğunu ve fındıkları koyarak 10sn 7Hızda parçalayın
  • Yumurtaları, yoğurdu, margarini, unu, tuzu ve kabartma tozunu ekleyin. 30sn 5Hızda çırpın.
  • Karışımın yarısını yağlı kağıt serdiğiniz tart kalıbına dökün. Elma dilimlerini bir kat olarak dizin. Karışımın kalanını dökün ve bir kat daha elma dizin.
  • Önceden 180° ısıtılmış fırında 40dk pişirin.

Afiyet olsun...

Tarif İtalyanca TM31 ana yemek kitabından uyarlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder