CLICK FOR ENGLISH
PER ITALIANO
İlk tarif olarak ana besin maddelerinden biri olan ekmeğe yer vermek istedim. Sık yaptığım ve iyi sonuç aldığım bu tarifle yaptığınız ekmeği birkaç gün içerisinde de tüketebilirsiniz. Sofraya koymadan önce fırında biraz ısıtırsanız neredeyse ilk günkü lezzeti alabilirsiniz.
PER ITALIANO
İlk tarif olarak ana besin maddelerinden biri olan ekmeğe yer vermek istedim. Sık yaptığım ve iyi sonuç aldığım bu tarifle yaptığınız ekmeği birkaç gün içerisinde de tüketebilirsiniz. Sofraya koymadan önce fırında biraz ısıtırsanız neredeyse ilk günkü lezzeti alabilirsiniz.
Hamuru için:
200gr su
100gr süt
10gr şeker
100gr süt
10gr şeker
20gr yaş maya
540gr ekmeklik un
20gr zeytinyağı
10gr tuz
İç malzemesi:
150gr çekirdeği çıkarılmış zeytin
50gr ufalanmış ceviz
- Su, sütü ve şekeri hazneye koyup 1 dakika 37°C 2 Hız ısıtın.
- Mayayı ekleyip 4 saniye 4 Hız karıştırın
- Elenmiş un, yağ ve tuzu ilave edin. Yoğurma modunda 4 dakika yoğurun.
- Derin bir kaba alıp üzerini streç filmle örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
- Hamuru açacağınız yüzeyin üzerine çok az un serpin. Hamurun üzerine de çok az un serptikten sonra oklava ile yaklaşık 30 x 50cm ebatında açın.
- Yarıya böldüğünüz zeytinleri ve ufalanmış cevizi yaydıktan sonra hamuru rulo yapın. Üzerine un serpin ve yaklaşık 5cm dilimler halinde kesin.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dilimleri dizerek 30-45 daha mayalanmaya bırakın.
- Önceden 180°C ısıtılmış fırına verin ve 30 dakika pişirin.
Mayalanma süreleri mevsime göre biraz uzayabilir.
Tarif Io e il mio Bimby Kitabındaki Pane alle Olive başlıklı tariften üzerinde değişiklikler yaparak uyarlanmıştır.
22.03.2011 tarihi itibariyle güncellenmiştir
Tarif Io e il mio Bimby Kitabındaki Pane alle Olive başlıklı tariften üzerinde değişiklikler yaparak uyarlanmıştır.
22.03.2011 tarihi itibariyle güncellenmiştir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder