11x30cm bir kek kalıbı için
250gr "00" unu (bilgi için bkz...)
250gr "manitoba" unu
200gr su
50gr süt
12gr yaş maya
50gr ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
- Hazneye suyu, sütü, şekeri koyun, mayayı elinizle parçalayarak içine atın. 1dakika 37° 2Hızda ısıtın
- Yağı, unları ve tuzu ekleyin. 3dakika hamur modunda yoğurun. 1,5saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamuru oklavayla yaklaşık 30x40cm açın. Hamuru silindir gibi kendi üzerine yuvarlayın. (Kalıbımızın boyu 30cm olduğu için 30cm hamurun boy ölçüsüdür.)
- İkinci kez 1,5saat mayalanmaya bırakın
- Hamuru kek kalıbına alın ve üstünü alüminyum kağıtla örtün.
- Fırına dayanıklı küçük bir kaba su koyun.
- Suyu ve hamuru önceden 200° ısıtılmış fırına koyarak 45dakika pişirin (Son 10dakikasında alüminyum kağıdı çıkarın)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder