18.12.2009

Pan Carré


11x30cm bir kek kalıbı için
250gr "00" unu (bilgi için bkz...)

250gr "manitoba" unu
200gr su
50gr süt
12gr yaş maya
50gr ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz


  • Hazneye suyu, sütü, şekeri koyun, mayayı elinizle parçalayarak içine atın. 1dakika 37° 2Hızda ısıtın
  • Yağı, unları ve tuzu ekleyin. 3dakika hamur modunda yoğurun. 1,5saat mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru oklavayla yaklaşık 30x40cm açın. Hamuru silindir gibi kendi üzerine yuvarlayın. (Kalıbımızın boyu 30cm olduğu için 30cm hamurun boy ölçüsüdür.)
  • İkinci kez 1,5saat mayalanmaya bırakın
  • Hamuru kek kalıbına alın ve üstünü alüminyum kağıtla örtün.
  • Fırına dayanıklı küçük bir kaba su koyun.
  • Suyu ve hamuru önceden 200° ısıtılmış fırına koyarak 45dakika pişirin (Son 10dakikasında alüminyum kağıdı çıkarın)

Afiyet olsun...

Tarifin orijinaline şuradan ulaşılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder