PER ITALIANO "Crema Gianduia"
TM31 ana tarif kitabı olan Io e il mio Bimby'de "Crema Gianduia" olarak geçen bu tarifle hazırlanan çikolata Nutella'ya çok benziyor. Sabah kahvaltıda ya da tart ve pastalarınızda kullanabilirsiniz.
1 kavanoz çikolata hazırlamak için
100gr şeker
60gr kavrulmuş fındık
100gr bitter çikolata
100gr tam yağlı süt
70gr tereyağı
- Hazneye şekeri ve fındıkları koyup 20 saniye 10 Hızda öğütün
- Parça parça kırdığınız çikolatayı ekleyin, 20 saniye 8 Hızda parçalayın
- Süt ve margarini ilave edin. 6 dakika 50°C 3 Hızda pişirin.
- Pişer pişmez bir kavanoza alın, kapağını sıkıca kapatın. Buzdolabında saklayın.
Not: Kıvamını buzdolabında bir süre bekledikten sonra alacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder