16.12.2009

Gianduia - Çikolata ve Fındık Kreması

CLICK FOR ENGLISH "Gianduia - Chocolate and Hazelnut Spread"
PER ITALIANO "Crema Gianduia"


TM31 ana tarif kitabı olan Io e il mio Bimby'de "Crema Gianduia" olarak geçen bu tarifle hazırlanan çikolata Nutella'ya çok benziyor. Sabah kahvaltıda ya da tart ve pastalarınızda kullanabilirsiniz.

1 kavanoz çikolata hazırlamak için
100gr şeker
60gr kavrulmuş fındık
100gr bitter çikolata
100gr tam yağlı süt
70gr tereyağı

  • Hazneye şekeri ve fındıkları koyup 20 saniye 10 Hızda öğütün
  • Parça parça kırdığınız çikolatayı ekleyin, 20 saniye 8 Hızda parçalayın
  • Süt ve margarini ilave edin. 6 dakika 50°C 3 Hızda pişirin.
  • Pişer pişmez bir kavanoza alın, kapağını sıkıca kapatın. Buzdolabında saklayın.

Not: Kıvamını buzdolabında bir süre bekledikten sonra alacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder