2-3 armut (500gr)
150gr bitter çikolata
100gr oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı
200gr şeker
120gr yoğurt
80gr süt
3 yumurta
1 paket vanilya
230gr un
70gr patates nişastası
Bir tutam tuz
1 paket kabartma tozu
30gr kakao
Üzeri için:
20gr şeker ile hazırlanmış pudra şekeri (Şekeri hazneye koyup 10sn 10 Hız öğütün)
- Armutların kabuğunu soyup 2-3cm kalınlığında dilimler halinde doğrayın.
- Çikolatayı kırarak hazneye atın ve Hızı 5'den 8'e arttırarak 10sn parçalayın.
- Margarin, şeker, yoğurt, süt, yumurta ve vanilyayı ekleyin. 40sn 4 Hız çırpın.
- Un, patates nişastası ve tuzu ilave edin. 1 dakika 5 Hız çırpın
- Kabartma tozunu da ekleyip 10sn 4 Hız çırpın.
- Hazırladığınız karışımın yarısını yağlı kağıt serdiğiniz (ya da yağlayıp unladığınız) 24cm çapındaki kek kalıbına dökün. Üzerine armut dilimlerini birbirlerinin üstüne binmeyecek şekilde düzgünce dizdikten sonra kakaoyu serpin. Karışımın kalan yarısını da dökün.
- 160°-170° önceden ısıtılmış fırında 50-60 dakika pişirin (Benim için 160° 50 dakika yeterli oldu)
- Fırından çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.
Afiyet olsun...
Tarif İtalyanca TM31 ana yemek kitabından alınmıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder