31.03.2010

Sarımsak ve Maydanozlu Patlıcan

CLICK FOR ENGLISH

Zeytinyağında sarımsak ve maydanozla sebzeleri kavurmak suretiyle yapılan bu yemek için patlıcan yerine başka sebzeler de kullanılabilir. Kullanılan sebzeye göre pişme süresini azaltmak ya da uzatmak gerekebilir. Et yemeklerinin yanına sebze garnitür olarak ya da meze olarak tüketebilirsiniz. Arzuya göre soğuk da yenilebilir.

500gr patlıcan
Yeterince tuz
1 diş sarımsak
15-20gr maydanoz yaprağı
40gr zeytinyağı
Yeterince karabiber

  • Patlıcanları yıkayıp orta büyüklükte küp küp doğrayın, bir makarna süzgecinin içine koyup üzerine tuz serperek yarım saat bekletin.
  • Sarımsak ve maydanozu 5sn 7 Hız doğrayın.
  • Yağı ve yıkanıp suyu süzülmüş patlıcanları da ekleyerek 15 dakika 100° Kaşık Hızında saat yönü tersine çalışma opsiyonu ile pişirin.
  • Tuz ve karabiberini ayarlayıp tabaklara servis edin.
  • Sıcak ya da soğuk olarak yiyebilirsiniz

Afiyet olsun...

Tarif İtalyanca TM31 ana yemek kitabından alınmıştır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder