31.03.2010

Tam Buğday Unlu Ekmek

220gr süt
25gr yaş maya
260gr beyaz un
260gr tam buğday unu
110gr su (oda sıcaklığında)
20gr şeker
10gr tuz
50gr zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke

1 yumurta sarısı
1 kase kaynar su

  • Sütü hazneye koyup 1 dakika 37° 1 Hızda ısıtın
  • Mayayı elinizle parçalayarak içine atın. 5sn 3 Hız karıştırın.
  • Unları eleyerek hazneye koyun. Suyu, şeker, tuz, yağ ve sirkeyi de ekleyerek 5 dakika yoğurma modunda yoğurun ve en az 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • Fırını 200° ısıtın. Mayalanan hamurunuzu yağladığınız ya da yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye alın, dikdörtgen şekil verip üzerine bıçakla enlemesine çizikler atın. Üzerine yumurta sarısı sürün.
  • Fırını kapatın. Tepsiyi fırına verin. Fırının arka köşesine ısıya dayanıklı bir kaba koyduğunuz kaynar suyu yerleştirin. Fırın kapağını kapatın.
  • 15 dakika sonra fırını tekrar açarak 200°'ye getirin. 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun...

Not: Tarifin orijinaline buradan ulaşabilirsiniz.

Not 2: İsterseniz un oranlarında değişiklik yapabilir, daha az veya daha çok tam buğday unu kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder