25gr yaş maya
260gr beyaz un
260gr tam buğday unu
110gr su (oda sıcaklığında)
20gr şeker
10gr tuz
50gr zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
1 yumurta sarısı
1 kase kaynar su
- Sütü hazneye koyup 1 dakika 37° 1 Hızda ısıtın
- Mayayı elinizle parçalayarak içine atın. 5sn 3 Hız karıştırın.
- Unları eleyerek hazneye koyun. Suyu, şeker, tuz, yağ ve sirkeyi de ekleyerek 5 dakika yoğurma modunda yoğurun ve en az 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Fırını 200° ısıtın. Mayalanan hamurunuzu yağladığınız ya da yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye alın, dikdörtgen şekil verip üzerine bıçakla enlemesine çizikler atın. Üzerine yumurta sarısı sürün.
- Fırını kapatın. Tepsiyi fırına verin. Fırının arka köşesine ısıya dayanıklı bir kaba koyduğunuz kaynar suyu yerleştirin. Fırın kapağını kapatın.
- 15 dakika sonra fırını tekrar açarak 200°'ye getirin. 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Not: Tarifin orijinaline buradan ulaşabilirsiniz.
Not 2: İsterseniz un oranlarında değişiklik yapabilir, daha az veya daha çok tam buğday unu kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder